AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak:

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak: -Ekonomimizdeki gelişmeler, hedeflerimizin ciddiyeti ve son düzenlemeler yönetim danışmanlığının sertifika ile edinilen bir meslek haline gelmesini zorunlu kılmaktadır


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Ekonomimizdeki gelişmeler, hedeflerimizin ciddiyeti ve son düzenlemeler yönetim danışmanlığının sertifika ile edinilen bir meslek haline gelmesini zorunlu kılmaktadır dedi.
     Sadık Badak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede KOBİlere faizsiz finansman temini amacıyla getirilen en yeni unsurun, bireysel katılım yatırımcı modeli olduğunu ve yasal mevzuatın tamamlandığını kaydetti. Yabancı ülke örneklerinde benzer şirketlerde başarı oranının ortalama yüzde 40 olduğuna işaret eden Badak, başarı oranını daha da yükseltmek için uygulanacak yöntemlerden birinin yönetim danışmanlığı müessesesi olacağını vurguladı.
     Yönetim danışmanlarının firmalara rehberlik ederek, başarı oranını yükselteceğini kaydeden Badak, çoğu işletmenin sevk ve idaresinde, stratejik planlama, yönetim, operasyonel planlama gibi konularda rehberlik ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.
     Türkiyede, imalat ve hizmet sektörlerinde toplam 1 milyon, dünya pazarlarında rekabet eden ise 50 bin firma bulunduğunu belirten Sadık Badak, hükümetin 2023 yılında gayri safi milli hasılayı 2 trilyon dolara, dünya pazarlarında faaliyet gösteren firma sayısını 100 bine ve ihracatı 500 milyar dolara yükseltme hedefini hatırlattı.
     Badak, işletmelerin yönetimine rehberlik hizmetleri vererek başarılarını sürdürülebilir hale getirecek düzenlemeler yapılması gerektiğine işaret ettiği açıklamasında, şunları kaydetti:
     Ekonomimizdeki gelişmeler, hedeflerimizin ciddiyeti ve son düzenlemeler yönetim danışmanlığının sertifika ile edinilen bir meslek haline gelmesini zorunlu kılmaktadır. Yönetim Danışmanı Sertifika Programına kabul için 4 yıllık lisans eğitimi, en az 5 yıllık orta veya üst düzey yöneticilik deneyimi gibi koşullar aranabilir. TEPAV-TOBB Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanacak çok yönlü programın ardından sınav sonucunda sertifika alanlara yönetim danışmanı unvanı verilebileceğini düşünmekteyim. Yönetim danışmanlığı mesleği TOBB bünyesinde kurulacak bir mesleki sicil kütüğünde takip edilebilir. Uluslararası standartlarda mesleki nitelikler ilgili kurumların ortak çalışmasıyla belirlenecektir.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER