AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi

AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi Toplantısı (1) -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: -AK Parti iktidarının demir yumruğu, bir asırdır devam eden vesayetçi yapıyı darmadağın etmiş ve tarihe gömmüştür -12 Marttan 12 Eylül


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, AK Parti iktidarının demir yumruğu, bir asırdır devam eden vesayetçi yapıyı darmadağın etmiş ve tarihe gömmüştür dedi.
     Uğur, Gala Aktivite ve Yaşam Merkezinde düzenlenen partisinin Balıkesir İl Danışma Meclisi Toplantısında, bu tür toplantılarla, birlik beraberlik içinde güç topladıklarını ve çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
     AK Parti olarak olarak kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi olarak yola çıktıklarını ifade eden Uğur, 10 yılı iktidarda tamamladıklarını hatırlattı.
     Uğur, bu 10 yıllık süre içinde üç genel seçim geçirdiklerini anımsatarak, AK Partinin milletin desteğiyle her seçimde oyunu artırarak bugünlere geldiğini anlattı.
     Çizgilerinin, 1946da Yeter söz milletindir diye yola çıkan Demokrat Partinin, Adalet Partisinin, Anavatan Partisinin, DYPnin yol çizgisi olduğunu dile getiren Uğur, şöyle devam etti:
     Onlar millet için siyaset yaptılar. Meclisin duvarında Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir yazıyor. İşte bunu gerçekleştirmek için siyaset yaptılar ama maalesef darbeler, ihtilaller, darbelere teşebbüslerle, vesayetle her zaman yolları kesildi. Fırsat vermediler. İşte AK Parti, milletin iktidar olduğunu ispat etti. Bugün AK Partinin, merkez parti olduğunu, demokrasiye inandığını, bugün aramıza katılan arkadaşlarla göstermiş oluyoruz. Demokrasilerde milletten üstün güç yoktur. Millet adına siyaset yapanlar, maalesef layık oldukları muameleyi görmüş değillerdir. Millet adına meydana çıkan devlet adamlarının darağaçlarında can teslim ettiklerine şahit olduk. Milleti düşman belleyen bir zihniyet, bu memleketin evlatlarına hiç fırsat tanımamışlardır.
     Uğur, memleketin imkanlarını on yıllar boyu kendileri için cömertçe kullananların, milletin evlatlarına hiç fırsat tanımadığını ifade ederek, (Cumhuriyet, halk) demişlerdir, fakat ne halka fırsat tanımışlar ne de cumhuriyetin içini doldurabilmişlerdir. Cumhuriyeti de halkı da istismar etmişlerdir. Onlar cumhuriyet diye bu milletin siyasi tarihine üç ihtilal ve sayısız darbe teşebbüsü sığdırdılar diye konuştu.
    
     -Milletimiz, 50 yıldır onlara iktidar yüzü göstermiyor-
    
     Bir siyasi partiden değil bir zihniyetten bahsettiğini belirten Uğur, şunları söyledi:
     O zihniyetin siyaset sahnesindeki uzantıları da aynı ağızla ve tarzda siyaset yapmaya devam ediyorlar. Karşılığını alabiliyorlar mı- Milletimiz, 50 yıldır onlara iktidar yüzü göstermiyor. Meclise sokuyor, ama iktidardan uzak tutuyor. Onları bugün de ellerinde bayraklarla meydanlarda görüyorsunuz. Bayram demiyor seyran demiyor bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Askeri kışkırtamayanlar cumhuriyet nidalarıyla halkı kışkırtmaya çabalıyor. Bazen kendilerini tutamayıp eski alışkanlıkla ordu göreve diye pankart açıyorlar, bazen de sahip çıkmıyorsunuz diye askere sataşıyorlar.
     Uğur, cumhuriyetin de demokrasinin de yegane sahibinin millet olduğunu ifade ederek, milleti hesaba katmayanların hesabının şaştığını ve şaşacağını kaydetti.
     27 Mayıs darbesinden sonra memlekete demokrasi gelmediğini, Türkiyenin 10 yılda 10 hükümet gördüğünü anlatan Uğur, hükümet değişikliklerinden milletin başının döndüğünü, o dönemleri yatırım değil yaptırım dönemleri olarak adlandırmak gerektiğini dile getirdi.
    
     -Bugün yatalak da olsalar yargıya hesap veriyorlar
    
     Milletin yolunun her fırsatta kesildiğini belirten Uğur, şöyle devam etti:
     Bugün yatalak da olsalar yargıya hesap veriyorlar. 12 Marttan 12 Eylüle, 9 yılda 11 hükümet iş başına geldi. Kasketli fötrlü başbakanlar, güya Türkiyeyi yönetiyorlardı, ama özde değil sözde yönetiyorlardı. Sokakta gençler birbirini kırarken, vatandaş yokluğa mahkum, kuyruklarda çile çekiyordu. Rahmetli Özal sayesinde nefes aldılar. 60 hükümet 30a yakın başbakan geldi geçti. AK Partiye kadar darbelerin ardı arkası kesilmedi. 28 Şubat ve 27 Nisanın adını anmayacağım onlar zaten gereken cevabı aldılar. AK Parti iktidarının demir yumruğu, bir asırdır devam eden vesayetçi yapıyı darmadağın etmiş ve tarihe gömmüştür.
     Uğur, her şeyin rayına oturduğunu ifade ederek, Bu millete 50 yıldır bedel ödetenlerin bedel ödemekte olduğu bir dönemdeyiz. Kim olursa olsun herkes yaptığının bedelini vermelidir ve verecektir. Demokratik yapımız 30 yıl önce bugünkü noktaya yükseltilmiş olsaydı, Türkiye bugün kim bilir nerelerde olacaktı- dedi.
     Türkiye, bugün her bakımdan 10 yıl öncesiyle mukayese edilmeyecek bir ilerlemeye kaydettiyse, bunu demokratik yapının güçlenmesine ve istikrarın sürmesine borçlu olduklarını ifade eden Uğur, 10 yıl sonra da Türkiyenin dünya ekonomisinin en güçlü ilk 10 ülkesi arasında olacağını söyledi.
     Uğur, Büyükşehir Kanununu çıkarırken muhalefetin, milletin kafasını bulandırma adına her şeyi yaptığına da değinerek, İller Bankasından, genel bütçe gelirlerinden aslan payını alacağız. Balıkesir belediyelerine gelen kaynak, iki katına çıkacak. Bunu istemiyor musunuz- Daha fazla Balıkesire hizmet gelmesini istemiyor musunuz- Balıkesir, önümüzdeki 10 yılda inanılmaz bir gelişme gösterecek. Bunu hepimiz göreceğiz şeklinde konuştu.
     (sürecek)
    
     Muhabir: Zafer Akpınar / Haluk Yüksel
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER