AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı Basın

AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Ataş: -Çiftçi, hükümetimizin tarım politikasından memnun


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Yakup Ataş, çiftçinin, Hükümetin tarım politikasından memnun olduğunu söyledi.
     Ataş, Balıkesir İl Genel Meclisinin CHPli üyesi İsmet Koçyiğitin buğday hasat dönemiyle ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, siyasi kaygılarla vatandaşa doğruların söylenmediğini, eksik bilgi verildiğini belirtti.
     Koçyiğitin, her zaman çiftçi çocuğu olduğunu söylediğini ifade eden Ataş, şunları kaydetti:
     Ben de çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Avuçlarımda halen bunun nasırlarını taşırım. Ancak vatandaşlara da doğruyu söylemek gerekir. Sayın Koçyiğit, 10 yıl önce buğdayın birim fiyatının 45 kuruş olduğunu, bugün ise 60 kuruşa yükseldiğini öne sürüyor. Gösterdiği fatura ise 17 Ekim 2003 tarihini taşıyor. Bu faturada yer alan birim fiyatı, stoklanan buğdaya aittir. Demek ki, o dönemde buğdayları stoklayıp, sonra satışa sundunuz. Çünkü, o tarihlerde hükümetin, buğday fiyatı konusunda bir fiyat belirlemesi bulunmuyordu.
     Hükümetin, köylü ve çiftçiye büyük destek verdiğini dile getiren Ataş, Çiftçi, hükümetimizin tarım politikasından memnun. Halen, 177 ülkeye, bin 530 çeşit tarım ürünü ihraç ediyoruz. TMO, 12 ay boyunca çiftçiden ürün alıyor. Bu nedenle her kesimde olduğu gibi tarımda da şikayetler olabilir ama kesinlikle bir memnuniyetsizlik söz konusu değildir dedi.
    
     Muhabir : Ahmet Pesen
     Yayıncı : Zafer Akpınar
<< Önceki Haber AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı Basın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER