AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -Kurucaşileyi ahşap yat ve tekne imalatında dünya markası yapacağız


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşileyi ahşap yat ve tekne imalatında dünya markası yapacağız dedi.
     Milletvekili Tunç, Kurucaşile ilçesinde tekne ve yat üreten bir firmanın Amasrada bulunan iş yerini ziyaret ederek, şirket sahibi Hüseyin Çoban ve şirket çalışanları ile sohbet etti.
     Tunç, ziyarette yaptığı konuşmada, Kurucaşile ve Tekkeönünün Osmanlı Devletinden bu yana, geleneksel ahşap yat imalatında önemli bir yeri olduğunu belirterek, ahşap tekne ve yat imalatının daha elverişli mekanlarda yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.
     Tekkeönünde de Piri Reis Ahşap Yat ve Tekne İmalatı Kooperatifine yer tahsisi için ön izin verildiği aktaran Tunç, Kurucaşilede açılan yüksekokuldaki gemi inşa ve yat işletmeciliği bölümlerinin de bu konuda çok büyük katkıları olacaktır. Hem uygulama hem de eğitimin bir arada olduğunu Kurucaşileyi ahşap yat ve tekne imalatında dünya markası yapacağız diye konuştu.
     Çoban da, firmalarının 1984de yat tasarımı ve yapımı konusunda kurulduğunu ifade ederek, Amasra ve Kurucaşile ilçesinde 25 yılda 50den fazla yat ürettiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER