AK Parti Bitlis Milletvekili Demiröz, Tatvanda

AK Parti Bitlis Milletvekili Demiröz, Tatvanda


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Tatvandaki mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
     Tatvandaki bir yemek salonunda muhtarlarla toplantı düzenleyen Demiröz, muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, ilçede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     İlçede asayiş sıkıntısı yaşandığını belirten muhtarlar, ilçeye MOBESE kamera sisteminin kurulmasının şart olduğunu, mahalle ışıklandırma sistemlerinde de sorunların yaşandığını dile getirdi.
     Afetten dolayı 6 mahallede ciddi sorunlar olduğunu belirten Sahil Mahallesi muhtarı Kadri Ayaz, afet kapsamında görülen Sahil, Saray, İşletme, Kale, Bahçelievler ile Karşıyaka mahallelerinde ikamet eden vatandaşların ciddi sıkıntı yaşadığını söyledi.
     Van Gölüne akan kanalizasyon şebekeleri konusunda da önlem alınması gerektiğini belirten Ayaz, şöyle konuştu:
     İlçenin kanalizasyon şebekeleri çok yönlü olarak Van Gölüne akıyor. Bu durum hem gölün kirlenmesine hem de hastalıklara neden oluyor. Sahilin turizme açılması büyük bir avantaj. Ama bu konuda bir an önce önlem alınmalı. Afet durumu gözden geçirilip, insanların mağduriyeti giderilmeli. İlçe merkezine yakın Taşlıtepe mevkisindeki taş ocakları insanların kabusu olmuş durumda. Afet, taş ocakları, MOBESE ve ışıklandırma için acil önlemler alınmalı.
     Milletvekili Demiröz ise, muhtarların kendilerine ilettiği sıkıntıları çözmeye çalışacaklarını ve ilçenin gelişmesi için çaba göstereceklerini bildirdi.
     Yapılan konuşmaların ardından muhtarlar talep ve sıkıntılarını yazılı olarak da milletvekiline iletti.
     Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir katıldı.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Bitlis Milletvekili Demiröz, Tatvanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER