AK Parti Çanakkale Milletvekili Daniş:

AK Parti Çanakkale Milletvekili Daniş: -Çanakkale Havalimanı Pist Uzatılması, Genişletilmesi ile Pat Sahaları Bakım ve Onarımı Projesinin yapım ihalesi 25 Temmuz tarihinde DHMİ Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilmiş olup, inceleme


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Çanakkale Havalimanı Pist Uzatılması, Genişletilmesi ile Pat Sahaları Bakım ve Onarımı Projesinin yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Daniş, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Havalimanının 04-22 pistinin 1800 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde olduğunu, 1990lı yıllardan bu yana işletmeye yönelik küçük bakım ve onarımlarla sivil hava ulaşımının hizmetine sunulduğunu anımsattı.
     Pist üzerindeki yıpranmalar ile büyük gövdeli uçakların rahatlıkla iniş ve kalkış yapabilmelerini teminen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan Çanakkale Havalimanı Pist Uzatılması, Genişletilmesi ile Pat Sahaları Bakım ve Onarımı Projesinin yapım ihalesinin 25 Temmuz tarihinde gerçekleştirildiği ve inceleme aşamasında olduğunu belirten Daniş, şunları kaydetti:
     Yaklaşık maliyeti 40 milyon lira olarak hesaplanan proje, yer teslim tarihinden itibaren ihale şartnamesine göre 500 takvim gününde tamamlanacaktır. Proje sonunda havalimanı pistinin ebatları 2300x45 metreye ulaşacaktır. Bunun yanı sıra pist kenarında bulunan şerit sahanın düzeltilmesi, drenaj kanallarının yapımı işleri de pist projesiyle tamamlanacaktır. Projenin sona ermesiyle havalimanımıza sefer düzenleyecek tarifeli ve charter uçuşlarının sayısında artış beklenmekte, bu gelişmelerle yerli yabancı turist sayımız daha da artacak ve Çanakkalemiz başta turizm olmak üzere her bakımdan bir cazibe merkezi olacaktır.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber AK Parti Çanakkale Milletvekili Daniş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER