AK Parti Denizli Milletvekili Zeybekci:

AK Parti Denizli Milletvekili Zeybekci: Kişi başına 3 bin dolar olan milli gelir 11 bin dolara yükseldi, bunu 2023te 25 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Türkiyede kişi başına 3 bin dolar olan milli gelirin 11 bin dolara yükseldiğini, 2023 yılında bunu 25 bin dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
     Denizli İşadamları Derneğini (DİAD) ziyaret eden Zeybekci, yaptığı konuşmada, Türkiyenin 2023 vizyonunda dünyanın ilk 10, Avrupada ise ilk 3 ekonomisinden birisi olma hedefinin bulunduğunu kaydetti. Türkiyenin marka ülke olması hedefleri doğrultusunda plan ve programların yürütüldüğünü belirten Nitah Zeybekci, şöyle konuştu:
     Kişi başına 3 bin dolar olan milli gelir 11 bin dolara yükseldi, bunu 2023te 25 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Son 11 yılda Türkiyede her alanda her şey 3 misli arttı. Fabrika sayısı, iş adamı sayısı arttı, iş hacmi yükseldi. 2023te 25 bin dolarlık milli gelir hedefiyle gelecek 10 yılda da her şey üç misli daha artacak.
     DİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın ise daha fazla ihracat için dernek olarak her ay bir yurt dışı gezisi düzenlediklerini belirtti.
     Konuşmaların ardından Aydın, Zeybekciye Denizliye katkılarından dolayı plaket takdim etti.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber AK Parti Denizli Milletvekili Zeybekci: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER