AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Uyanık:

AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Uyanık: Diyarbakırdaki süpermarketler Diyarbakırda üretilen ürünleri de satması lazım


DİYARBAKIR (A.A) - AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Fehmi Uyanık, Diyarbakırdaki süpermarketlerin Diyarbakır üretilen ürünleri de satması gerektiğini söyledi.
     Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakırda üretilen sebze, meyve gibi birçok ürünün bulunduğunu, Sağlık Bakanlığından onaylı 2 su fabrikasının kurulduğunu belirtti.
     Diyarbakırda çok sayıda büyük süpermarketin açıldığını, bu süpermarketlerde çok sayıda kişinin istihdam edildiğini kaydeden Uyanık, ayrıca standartlara uygun temiz ve sağlıklı ürünlerin satışının yapıldığına dikkat çekti.
     Esnafın kendisini ziyarette bazı serzenişlerde bulunduğunu anlatan Uyanık, şöyle konuştu:
     Diyarbakırdaki süpermarketler Diyarbakırda üretilen ürünleri de satması lazım. Diyarbakırlı esnafın da açılan çok sayıda süpermarketlerden faydalanmalı. Süpermarketlerimizden hiç bir şikayetimiz olmamakla beraber mümkünse diyoruz ki; Diyarbakırda imal edilen mamul, mallar varsa veya piyasaya sürülen mallar varsa standarda uygun olarak satsınlar. Diyarbakır esnafı da istifade etsin. Diyarbakırda pirinç, nohut, mercimekten daha bol bir şey yok. Mesela bizim işkila üzümümüz var. Türkiyenin hiç bir tarafında böyle güzel üzüm bulamazsınız. Bizim suyumuz Karacadağ suyumuz bir diğer adı da Hamravat suyudur. Hamravat suyunun bir tarihi vardır. Osmanlılar döneminde Karacadağdan getirilmiştir. O zamanın teknolojisi ile beton borularla su getirmişler. Hamravat suyu insanların sağlığını bozmayan kaliteli bir sudur. Bu süpermarketler biraz da Diyarbakırın ürünlerini satsınlar.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Uyanık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER