AK Parti Erzurum Milletvekili Çığlık:

AK Parti Erzurum Milletvekili Çığlık: Türkiye çapında kurulan mikro finans kuruluşunun 89. şubesi Erzurumda hizmet verecek


ERZURUM (A.A) - AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Türkiye çapında kurulan mikro finans kuruluşunun 89. şubesinin Erzurumda hizmet vereceğini söyledi.
     Çığlık, Eğitim ve Meslek Edindirme Derneği tarafından, Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi salonunda düzenlenen Kadın Hakları ve Mikro Kredi konferansında yaptığı konuşmada, mikro kuruluşların finansal ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
     Türkiyede mikro kuruluşlar aracılığıyla 5 milyon kişinin mikro kredi kullandığını ifade eden Çığlık, şunları kaydetti:
     Mikro krediler, mikro finans kuruluşlar aracılığıyla veriliyor. Türkiye çapında kurulan mikro finans kuruluşunun 89. şubesi Erzurumda hizmet verecek. 100 liradan 100 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanacak. Krediler istihdam ve üretim konusunda önemli gelişmeler sağlayacak. Kadınlarımız iş hayatına daha çok katılabilecek.
     Konferansın ardından, AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demiri de ziyaret eden Çığlık, kadın sinerjisinin önemli olduğunu ifade etti.
     Ziyaretten duyduğu mutluluğu belirten Demir, her ay bir milletvekili ile istişare toplantısı düzenleyeceklerini ifade ederek, siyasette kadınların önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
     Çığlık, daha sonra, Erzurum Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçüklerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Belediye çalışmalarının kent vitrini açısından önemli olduğunun altını çizen Çığlık, kent meydanı yapım çalışmalarının Erzurum için önemli bir yenilik olduğunu söyledi.
     Küçükler de radikal kararlarla kenti modern görünüme kavuşturma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
     Esnaf ve ev ziyaretleri de yapan Çığlık, vatandaşların sorunlarını dinledi.
    
     Muhabir : Gamze İspirli / Ayşe Yıldız
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber AK Parti Erzurum Milletvekili Çığlık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER