AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Halk

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Halk Günü etkinliği -AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca: -2013 yılında, Kalkınma Bakanlığımız tarafından Eskişehire toplamda 382 milyon liralık bir yatırım öngörülmektedir (Foto


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Kalkınma Bakanlığı tarafından 2013 yılında Eskişehire toplamda 382 milyon liralık bir yatırım öngörüldüğünü bildirdi.
     AK Parti İl BaşkanlığInın Halk Günü etkinliği öncesinde gazetecilere açıklama yapan Koca, yıl içerisinde Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım planına alınan proje detayları hakkında bilgi verdi.
     Yapılacak olan yatırım kalemlerini açıklayan Koca, şöyle konuştu:
     Tarım sektöründe Devlet Su İşleri tarafından 7 milyon 600 bin lira, madencilik sektöründe ETİ Madencilik başta olmak üzere 13 milyon lira, imalat sektörü yaklaşık 55 milyon lira (bunun ETİ Madencilik 46 milyon lirasını, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş.(TÜLOMSAŞ) yaklaşık 8 milyon 700 bin lirasını kapsıyor). Enerji sektörü için TEİAŞ tarafından 5 milyon 621 bin lira, ulaştırma sektörü için de 179 milyonluk yatırım öngörülüyor (bunun içerisinde de BOTAŞa 52 milyon lira, devlet demir yollarına 115 milyon lira, karayollarına da 1 milyon lira gibi bir yatırım öngörülüyor). Eğitim sektöründe ise toplam 39 milyon lira yatırım yer alıyor. Yine sağlık sektörü için 11 milyon lira (bunun içinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Yunus Emre Devlet Hastanesinin yapım işi var). Ayrıca toplam diğer kamu kurum harcamaları da 106 milyon civarında (bunun içinde Anadolu Üniversitesi Raylı Sistemler Test Merkezi ve Havacılık Araştırma Merkezi yer alıyor, bu da toplam 74 milyon lirasını kapsıyor). 2013 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından Eskişehire toplamda 382 milyon liralık bir yatırım öngörülmektedir. Kalkınma Bakanlığımızın başka bir yatırım kalemi de Eskişehir ilinin, muhtelif iller kapsamındaki kamu yatırımlarından bazılarıyla ilgili olarak, toplamda almış olduğu yatırımlar var. Örneğin; Ankara-Eskişehir-İstanbul hızlı tren çalışmaları, çevre yolu çalışmaları, orta Sakaryayla ilgili yapılacak çalışmalar, lojistik merkezleri, Eskişehir Kütahya Balıkesirle ilgili ortak çalışmalar gibi. Kalkınma Bakanlığı tarafından tüm illere yapılması planlanan 1 trilyon 884 milyar 507 milyonluk yatırım kalemleri arasından Eskişehir de yer alıyor. Türk Dünyası Kültür Başkentliği bu yatırımlar içinde yer almıyor.
    
     -Yeni Stadyum için şantiye kuruldu-
    
     Koca, gazetecilerin, Yeni Stadyumla ilgili son gelişmeler nelerdir- şeklindeki sorusunu, Stadyum bizden çıktı. Müteahhit şantiyesini kurmaya başladı, iş makineleri geldi. Müteahhit firma 2 yıl içinde bize teslim etmiş olacak. Böylece Eskişehirimiz 33 bin kişilik, modern bir stadyuma kavuşmuş olacak diye yanıtladı.
     Mevcut kapalı spor salonu ve yüzme havuzunun yıkılmadan yenisinin yapılacağını da kaydeden Koca, 2013 yılında temellerinin atılacağını aktardı.
     Biz bu şehirde ne problem varsa, o problemlerle ilgilenmeye mecburuz. Biz bu şehrin vekilleriyiz diyen Koca, açıklamalarının ardından, kendisiyle görüşmek için bekleyen vatandaşlarla toplu fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Halk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER