AK Parti Eskişehir İl Kongresi

AK Parti Eskişehir İl Kongresi -Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) -Biz, verdiğimiz sözün gereği olarak, 12 Haziran milletvekili seçimlerinde üçüncü dönem ve son kez olarak milletvekili seçildik -Yine verdiğimiz sözün bir gere


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, verdikleri söz gereği 12 Haziran milletvekili seçimlerinde üçüncü dönem ve son kez milletvekili seçildiklerini belirterek, Yine verdiğimiz sözün bir gereği olarak, dördüncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağız dedi.
     Erdoğan, partisinin Atatürk Stadyumunda düzenlenen Eskişehir 4. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, AK Partinin milletin partisi olduğunu belirterek, milletin her bir ferdi için AK Partinin çatısı altında yer olduğunu söyledi.
     Erdoğan, Bu milletin evladı olan, bu milletin sevgisini, sevdasını, aşkını yüreğinde taşıyan herkes bu partinin tabii üyesidir, doğal üyesidir. Bu millete hizmet aşkıyla yanan herkes için AK Partide görev vardır diye konuştu.
     AK Partide hiçbir zaman ben olmadığını, biz olduğunu; partide sadece hizmet ve demokrasi mücadelesi verildiğini anlatan Erdoğan, AK Partinin sadece bu idealleri iktidara taşımak isteyenlerin partisi olduğunu, bundan hiçbir zaman taviz verilmediğini ifade etti.
     AK Partide şahıslar, makamlar, rütbeler, isimler değil, her zaman hizmetin, davanın öne çıktığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
     Şunu herkes bilsin ki bu kardeşiniz, Recep Tayyip Erdoğan, fanidir. Her yaradılan gibi o da ölümlüdür. Şahsım olarak, başbakan sıfatımdan, genel başkan sıfatımdan ziyade, bu partinin, bu davanın, bu hareketin bir neferi olmanın gururunu bugüne kadar yüreğimde hissettim, bundan sonra da aynı şekilde biz hizmet mücadelesinin neferleri olarak yolumuza devam edeceğiz. Her alanda mücadelemizi verip, makam beklemeden, takdir beklemeden, ödül beklemeden. Çünkü en yüce ödül Rabbimden gelecek ödüldür.
    
     -Yeni süreçte de dostluk kazanacak, dayanışma kazanacak-
    
     Erdoğan, milletin kendilerine nerede görev verirse orada olduklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
     Bizim Türkiyeye, Türk siyasetine, özellikle de Türkiyenin gençliğine bir şeyi göstermemiz, bir şeyi ispat etmemiz gerekiyor. Bu ülkede, siyasetin ilkelerle yapıldığını göstermemiz gerekiyor. Bu ülkede, siyasetin ve siyasetçinin güvenilir olduğunu bizim göstermemiz gerekiyor. Bu ülkede siyasetin temiz olduğunu, daha da temizleneceğini bizim ispat etmemiz gerekiyor. Siyasetçinin sözünde duran, sözünün eri kişi olduğunu, siyasetçinin makam hırsıyla değil, millete hizmet sevdasıyla hareket ettiğini bizim ortaya koymamız gerekiyor. İşte Türkiyede, Türk siyasetinde, bu yolu da biz açtık. Bu yolun taşlarını daha sağlam döşeyeceğiz. Biz yapacağız, gençler. Unutmayın, gençler arkamızdan gelecek.
    
     - Son kez genel başkanlığa aday olacağız -
    
     Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     Biz, verdiğimiz sözün gereği olarak, 12 Haziran milletvekili seçimlerinde üçüncü dönem ve son kez olarak milletvekili seçildik. Bir dönem ara vererek ondan sonra herkesin milletvekili olma şansı var. 30 Eylülde Ankaradaki büyük kongrede bu düzenlemeler de böylece zaten yerini buluyor. Yine verdiğimiz sözün bir gereği olarak, dördüncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağız. Bu ülkeye öyle genel başkanlar geldi ki her yaşta, her şeyi en iyi kendilerinin yapacağı yanılgısına kapıldılar. Bu ülkeye öyle genel başkanlar geldi ki her şeyin en iyisini kendilerinin bildiği zannına kapıldılar. Bu ülkeye öyle yöneticiler geldi ki oturdukları koltukları tapulu malları gibi gördüler. Biz, bu anlayışı elimizin tersiyle ittik ve itiyoruz. Bu ülkenin pırıl pırıl gençleri var, bu ülkenin aydınlık yüzlü çocukları var. Bu ülkenin birikimli, tecrübeli, yetenekli, azimli, inançlı ve kararlı evlatları var. Fırsat bekleyenlere, imkan bekleyenlere, biz fırsat tanıyacak, imkan vereceğiz. Bu partiyi tanımayanlar, bu hareketi, bu teşkilatı tanımayanlar, ellerini ovuşturarak bizde fitne çıkmasını, nifak çıkmasını, tamahın, kibrin, hırsın öne çıkmasını bekliyorlar. Ben bütün yüreğimle inanıyorum ki bu partide, bu davada, bu harekette, bu teşkilatın içinde asla ve asla böyle tartışmalar yaşanmayacak. Ellerini ovuşturanlar, hayal kırıklığı yaşayacaklar. Farklı senaryolar çizenler, hüsrana uğrayacaklar. Fal bakanların, niyet okuyanların, tasarım yapmak isteyenlerin hevesleri bir kez daha kursaklarında kalacak. Bütün yüreğimle inanıyorum ki yeni süreçte de dostluk kazanacak, dayanışma kazanacak, elbette ki kardeşlik kazanacak.
    
     Muhabir: Adem Kadam-Fatma Can
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber AK Parti Eskişehir İl Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER