AK Parti Eskişehir İl Kongresi

AK Parti Eskişehir İl Kongresi -Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) -Terörle üzerimize geldiler, şiddetle üzerimize geldiler. Bölücü terör örgütü ülkenin her yerinde dikkat edin! AK Parti teşkilatlarına saldırıyor, başka partilere


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Terörle üzerimize geldiler, şiddetle üzerimize geldiler. Bölücü terör örgütü ülkenin her yerinde dikkat edin! AK Parti teşkilatlarına saldırıyor, başka partilere değil. Niye- Bölücü terör örgütünün tek korkusu, AK Partinin güçlü olmasıdır. Varlığını her yerde hissettirmesidir dedi.
     Başbakan Erdoğan, partisinin Atatürk Stadyumunda düzenlenen Eskişehir 4. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, partisinin bu ülkenin çimentosu olarak birleştirici, kaynaştırıcı, özellikle de kardeşliği yüceltici hareketi olarak ortaya çıktığını belirtti.
     Partinin 14 Ağustostan bugüne kadar kendilerine umut bağlayanların umutlarını boşa çıkarmadıklarını, aksine çoğalttıklarını ifade eden Erdoğan, 14 Ağustos 2001den bugüne kadar hayallerin gerçek olduğunu, millete umut verdiklerini, ülke için ortaya büyük hedefler koyduklarını ve yapılamaz denilenleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
     Başbakan Erdoğan, olmaz denilenleri olura çevirdiklerini, değişmez denilen şeyleri değiştirdiklerini kaydederek, Biz hastaneleri birleştireceğiz dediğimizde bize hayır, yapamazsınız diyorlardı. Karşımıza dikildiler. Çünkü SSK, devlet hastaneler var, bakanlıkların kendilerine ait hastaneleri var, bi cümbüştür gidiyor, gariplik. Dedik ki hepsini birleştireceğiz. Birleştirdik mi- Birleştirdik. Ne dedik hizmet alımı yapacağız, benim vatandaşım istediği hastaneye gitme şansını yakalayacak. Şu anda benim vatandaşım istediği hastaneye gidebiliyor mu- Buna da geldik. İlaç bulamıyordu. Şu anda istediği eczaneden gidip ilacını alabiliyor mu benim vatandaşım- Eğitim sisteminin durumu ortadaydı. Yüz kişilik, 80 kişilik, 60 kişilik sınıflar. Şimdi hepsi azalıyor ve yoğun bir şekilde okullarımızı çoğaltıyoruz, öğretmenlerimizin sayısını artıyoruz, modern dünyanın gereği ne ise bunları yapıyoruz. Şu anda Türkiyede üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Biz böyle gelmiş, böyle gider diyenlere karşı ne yaptık- Böyle gelmiş ama böyle gitmez dedik ve prangaları kırdık, yeni bir süreç başlattık diye konuştu.
     Milleti, hayalleri, hülyaları, özlemleri ve hasretleriyle kucaklaştırdıklarına işaret eden Erdoğan, Selçuklunun, Osmanlının torunlarına Türkiye Cumhuriyetinin evlatlarına yakışan neyse, yaraşan neyse onları yaptıklarını, onları gerçeğe dönüştürdüklerini anlattı.
    
     -Terörle üzerimize geldiler-
    
     Erdoğan, çok badireler atlattıklarını, haklarında yazılan senaryoları boşa çıkardıklarını, hukuku zorlayarak üzerlerine gelindiğini ve hepsini püskürttüklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Partimizi kapatmak istediler netice alamadılar. Cumhurbaşkanı seçemezsiniz dediler, seçeriz, hem de millete seçtiririz dedik. Çünkü bunlar milletten korkuyorlar, bunlar milletten kaçıyorlar. Terörle üzerimize geldiler, şiddetle üzerimize geldiler. Bölücü terör örgütü, ülkenin her yerinde dikkat edin! AK Parti teşkilatlarına saldırıyor, başka partilere değil. Niye- Bölücü terör örgütünün tek korkusu AK Partinin güçlü olmasıdır. Varlığını her yerde hissettirmesidir. Güneydoğu Anadoluda işte ana muhalefet partisi bakıyorsunuz ki yandaşı olan BDP ile anlaşıyor. Hakkariye gidip öyle miting yapıyor. Anlaşma ne- Türk bayrağı dalgalandırmayacaksın. CHPnin genel başkanı orada Türk bayrağı olmadan konuşuyor. Ama bizler hamdolsun bayrağımızla 780 bin kilometre karenin her yerinde, Eskişehirdeki gibi vardık, var olduk. Çünkü bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır diyerek biz bu yola çıktık.
     Afyonkarahisardan yola çıkarken ne dedilerse onları yaptıklarını, tek millet, tek bayrak, tek vatan tek devlet dediklerini ve yola böyle çıktıklarını, bundan bugüne kadar taviz vermediklerini, bundan sonra da vermeyeceklerine dikkati çeken Erdoğan, bu ülkede etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik, dinsel milliyetçilik yapmayacağız dediklerini anımsattı.
     Erdoğan, bu ülkede Türküyle Kürdüyle, Lazıyla Çerkeziyle, Gürcüsüyle Romanıyla, Tatarıyla Arnavutuyla, Boşnağıyla yaradılanı yaratandan ötürü sevdiklerini ve yola böyle yürüdüklerini söyledi.
     Biz 75 milyonu kucakladık. Ama onlar birisi bir etnik grubun partisi olmaya, birisi diğer etnik grubun partisi olmaya çalıştı veya kumsalların partisi olmaya çalıştılar diyen Erdoğan, AK Partinin 780 bin kilometre karenin, 75 milyonun partisi olduğunu ve onun için 81 vilayetin tamamında var olduğunu vurguladı.
    
     -Şimdi Eskişehir üzerinde önemli bir görev var-
    
     Son seçimlerde Eskişehirde 3 milletvekilliğinin AK Partiye verildiğini, 2 milletvekilliğini ana muhalefet, birini de yavru muhalefetin aldığını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     Şimdi Eskişehir üzerinde önemli bir görev var. 2014te Eskişehirli kardeşim ne yapacağı biliyor, ben buna inanıyorum. Eskişehir kendine yakışanı yapmak durumundadır diye inanıyorum. İşte şu anda bütün Eskişehire yapılanları görüyorsunuz. Altyapısıyla, hızlı treniyle, atılan bu adımlarla Eskişehire nelerin yapıldığını görüyorsunuz. Sevgili kardeşlerim şunu asla unutmayın. Biz Türkiyede bir kapı araladık, bir kapı açtık, biz ön yargıları kırdık, ön kabulleri ortadan kaldırdık, Türkiyenin makus talihini değiştirdik. Biz paslanmaz kilitleri parçaladık. Türkiyenin üzerindeki o tozları sildik, süpürdük, attık. Köhnemiş zihniyetlerdeki külleri biz kaldırdık. Kardeşlerim biz bir başlangıç yaptık, biz bir yol açtık. Nereye- Türkiyenin aydınlık ufkuna. Şimdi o yolda yürüyoruz. Hamdolsun on yıl önce dünyanın değişik yerlerine gittiğimizde bize farklı bakıyorlardı. Ama artık gittiğimiz yerlerde bize öyle bakmıyorlar. Tam aksine bunu nasıl başardınız diyorlar. Bunu bize bir anlatın diyorlar. Bazıları sizin siyaset anlayışınız nedir diyorlar. Çok enteresan. İşte ana muhalefetin genel başkan yardımcılarından bir tanesi 16 Avrupa Birliği üyesi ülke Türkiye örnek alınmalıdır diyor, o da o ülkelere mektup yazıyor, Türkiye örnek alınacak bir ülke değil diyor. Düşünebiliyor musunuz- CHP bu. CHP zihniyeti bu. Bu kişi dışişlerinde en üst düzeyde görev yapmış kişi. Bunların memuriyetine bile güven olmaz. Yetkili olarak, büyükelçi olarak gittikleri yerlerde ben bunlara nasıl güveneyim- Kim bilir benim ülkemin aleyhinde neler yaptılar- İşte bu insanların toplandığı CHP çatısının ne olduğunu anlayın. Bu bakımdan bu çok önemli.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Adem Kadam-Duygu Can
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber AK Parti Eskişehir İl Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER