AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin: -Rumların, AB Dönem Başkanlığı ciddi değil


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Avrupa Birliği-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Ali Şahin, Rumların Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığının ciddi olmadığını savundu.
     Şahin, yaptığı açıklamada, Avrupalı parlamenterlerini ziyaret ederek, onlarla görüştüğünü belirtti.
     1 Temmuzdan bu yana ABnin Dönem Başkanlığının Güney Kıbrıs Rum Kesimine geçmesiyle birlikte Türkiyenin AB surecinde, soğuk ve pasif bir döneme girildiğini ifade eden Şahin, Bu pasif dönemi Avrupa Parlamentosu üyesi milletvekilleriyle birebir temaslar kurarak dipte ama daha aktif geçirmek istiyoruz dedi.
     Şahin, Avrupa Parlamentosunun İngiliz, Hollanda, İspanyol, Avusturya ve Polonyalı milletvekilleriyle bir araya gelerek, Türkiyenin AB yolundaki kararlılığı ve haklı beklentilerini dile getirdiklerini bildirdi.
     Avrupa Birliğinin ilk kez kendi kurallarını çiğneyerek komşularıyla sınır sorunları olan ve ekonomik kriterleri karşılayamamış bir Kıbrıs Rum Kesimini birliğe dahil ettiğini ve bunun sonuçlarının da Avrupa Birliği tarafından ağır olabileceğini iddia eden Şahin, şunları kaydetti:
     Almanya Başbakanı Angela Merkelin danışmanı, Hristiyan Demokrat Parti Ekonomi Konseyi Başkanı Kurt Lauk, Güney Kıbrısın AB dönem başkanlığını devralmaması gerektiğini açıklayarak, kendisi bir krizin ortasındayken krizleri nasıl yönetebilir- diye sordu. Lauk, İspanya, Portekiz, İrlanda ve Yunanistan gibi mali destek talebinde bulunan bütün ülkelerin AB dönem başkanlığı yapmamalarını istedi. Laukun Güney Kıbrıs Rum Kesiminin dönem başkanlığını kastederek, sosis deposunun başına köpek getirilirse bu Avrupa paradoksudur yönündeki beyanatı son derece haklı bir tespittir. Rumların, AB Dönem Başkanlığı ciddi değil.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER