AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin: -AK Parti iktidarı döneminde köylerimizin ulaşım, altyapı, kanalizasyon, yol, su, elektrik sorunları sıfırlanma noktasına geldi


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, AK Parti iktidarı döneminde köylerin ulaşım, altyapı, kanalizasyon, yol, su, elektrik gibi sorunlarının sıfırlanma noktasına geldiğini belirtti.
     Şahin, Karkamış ilçesi ve köylerini gezerek incelemelerde bulundu. Köy muhtarı ve vatandaştan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, şunları kaydetti:
     Günümüzde hem muhtarlarımız hem de köylerde yaşayan vatandaşlarımız, telefon, e-posta ve sosyal medya gibi bilgi iletişim araçları aracılığıyla bizlere rahatça ulaşarak sorun ve taleplerini iletebiliyor. AK parti iktidarıyla birlikte seçimden seçime köylere giden milletvekilliği dönemi bitti. AK Parti iktidarı döneminde köylerimizin ulaşım, altyapı, kanalizasyon, yol, su, elektrik sorunları sıfırlanma noktasına geldi.
     Karkamışın kültürel mirası, coğrafi güzelliği, yerel idareleri ve muhtarlarıyla kalkınma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Şahin, ilçede yaptığı incelemeler sırasında Belediye Başkanlığını ve kaymakamlığı ziyaret etti.
     Sosyal, ekolojik, ekonomik, mekansal ve kültürel boyutları olan yerel kalkınmanın, odak noktasının insan olduğunu ifade eden Şahin, Kalkınma, sadece ekonomik büyüme değildir. Temel olarak insanın yaşam kalitesinin artırılması anlamına da geliyor dedi.
    
     -Karkamış Antik Kenti
    
     Şahin, Karkamışın tarihin derinliklerinde yer alan uygarlıklara, savaşlara ve saldırılara sahne olduğunu, belge ve izleriyle tarihe ışık tuttuğunu belirterek, kazı başkanı Prof. Dr. Nicola Marchettiden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
     Prof. Dr. Nicola Marchetti da biri Amerikan, 5i İtalyan olmak üzerek 6 kişilik bir kazı ekibinin daha önümüzdeki günlerde kazı çalışmalarına katılacağını aktardı.
     Yeni kazı ekibinin çalışmalara başlaması için gerekli iznin ilgili makamlardan henüz çıkmadığını bildiren Prof. Marchetti, bu konuda Şahinden destek istedi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
    
    
    
    
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
<< Önceki Haber AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER