AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: -Siyaset ve sivil toplum örgütleri iç içedir. Siyasi partiler, demokrasilerin ne kadar vazgeçilmeziyse, sivil toplum örgütlerinin de vazgeçilmezidir


İSTANBUL (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, siyaset ve sivil toplum örgütlerinin iç içe olduğunu belirterek, Siyasi partiler, demokrasilerin ne kadar vazgeçilmeziyse, sivil toplum örgütlerinin de vazgeçilmezidir dedi.
     Ekrem Erdem, Sancaktepe Belediyesi Samandıra Kültür Merkezinde düzenlenen Koyulhisar Dernekler Federasyonunun 3. Olağan Kongresine katıldı.
     Erdem, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, dernekçiliğin zor olduğunu ve derneklerin aynı şeyleri yapa yapa monotonlaştığını dile getirdi.
     Yıllarca sivil toplum örgütlerinde yer aldığını söyleyen Erdem, Siyaset ve sivil toplum örgütleri iç içedir. Siyasi partiler, demokrasilerin ne kadar vazgeçilmeziyse, sivil toplum örgütlerinin de vazgeçilmezidir. Sivil toplum örgütleri önemli baskı unsurlarıdır. Kuruldukları amaca doğru ortaya koydukları hedefleri gerçekleştirmesi noktasında, özellikle siyasetçi çevresinde ciddi baskılar oluştururlar. Dolayısıyla içinden gelen biri olarak sivil toplum kuruluşlarını önemsiyorum diye konuştu.
     Son yıllarda belediyeciliğin geliştiğine değinen Erdem, 2-3 binlik salonlara kavuşmanın dernekler ve etkinlikler açısından önemli olduğunu vurguladı.
     Koyulhisarın da içinde bulunduğu dört ilçenin iki tarafının dağlarla çevrili olması nedeniyle, bağlı oldukları illere ulaşmanın zor olduğunu anlatan Erdem, ulaşıma yapılan yatırımlar sayesinde yörenin yeni imkanlara kavuştuğunu söyledi.
    
     -Örnek köyler projesi-
    
     Sivasın Koyulhisar ilçesinde sağlık, eğitim, ulaşım ve altyapıda yaşam kalitesini arttırıcı birçok çalışma yapıldığını ifade eden Erdem, arsaların ve yeni yerleşim alanlarının bulunması halinde, TOKİnin Koyulhisara İstanbuldaki konforu sağlayacak yeni konutlar kazandıracağını belirtti.
     Erdem, Talep görmesi halinde her türlü imkana sahip örnek köyler kurulabilir. Para olması da gerekmiyor, vatandaşın cebinde para yoksa bile devlet 15 yıl krediyle çok ucuza örnek köyleri yapıyor. Bu noktada derneklerin görevi organizeleri yapmak ve bunun altyapısını hazırlamaktır diye konuştu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiyede ilk defa uygulanacak olan Hudutsuz Ürün Köy Projesine de değinen Erdem, doğru projeler yapıldığı taktirde iktidarın projelere destek vereceğini anlattı.
     Toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Koyulhisar Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Topal, dernek temsilcileri ve bürokratlar da katıldı.
    
     Muhabir: Lale Bildirici / Çiğdem Pala
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER