AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: -Suriyedeki insanlık dramında hiç olmazsa yaraları bir miktar sarmak için elinden gelen bütün gayretle herkesi seferber olmaya davet ediyorum


SAKARYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriyedeki insanlık dramında hiç olmazsa yaraları bir miktar sarmak için elinden gelen bütün gayretle herkesi seferber olmaya davet ediyorum dedi.
     Partisinin il danışma meclisi toplantısına katılmak için Adapazarına gelen Kurtulmuş, Sakarya Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin Suriyede yaşayan insanların Türkiyede barınması için olağanüstü çaba ortaya koyduğunu söyledi.
     Zulümden kaçan Suriyelilere tanınan imkanların artırılması gerektiğine dikkati çeken Kurtulmuş, Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığımızın tertiplemiş olduğu yardım kampanyasına ve diğer sivil toplum kuruluşları ile Kızılayın gerçekleştirdiği yardım kampanyalarına bütün yurttaşlarımızı destek olmaya çağırıyoruz. Bu, bir insanlık vazifesidir, bu bir Müslümanlık vazifesidir diye konuştu.
     Kış şartları nedeniyle Suriyelilerin çeşitli zorluklar yaşadığını anlatan Kurtulmuş, Türk Milletinin hamiyetperverliğinin bu soruna büyük destek olacağı kanaatindeyim. Suriyedeki insanlık dramında hiç olmazsa yaraları bir miktar sarmak için elinden gelen bütün gayretle insanları seferber olmaya davet ediyorum ifadelerini kullandı.
     Kurtulmuş, asgari ücrete yapılan zamla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:
     Asgari ücrette gelinen nokta gönlümüzün istediği nokta değildir, inşallah daha ileri seviyelerde asgari ücrete Türkiyenin ulaşacağını ümit ediyoruz. Şu andaki asgari ücreti vergiden arındırılmış hale getirmek herhalde ilk önce yapılacak olan şeydir. Tabii ki bunlar da eldeki bütçe imkanlarıyla ortaya konulabilecek olan şeylerdir. Çok kısa sürede bunun telafi edilmesi hükümetin programları içinde olan bir husustur.
     Kurtulmuş, ziyaretin ardından partisinin Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) düzenlediği il danışma meclisi toplantısına katıldı.
    
     Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER