AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: -"CHP, yeni anayasa sürecinin dışında kalacağını fark etti. Çözüm sürecinde olduğu gibi, bir parti görüşü üretemiyor"


ORDU (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "CHP, yeni anayasa sürecinin dışında kalacağını fark etti. Çözüm sürecinde olduğu gibi, bir parti görüşü üretemiyor" dedi.
     Şentop, partisinin kent merkezindeki bir otelde düzenlenen Seçim İşleri Başkanlığı Ordu Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Partinin sadece seçime yönelik bir çalışma yapmadığını, amaçlarının vatandaşların kalbini kazanmak olduğunu söyledi.
     Türkiyede bazı şeylerin açık açık tartışılabilmesinin, AK Partinin ortaya koyduğu yeni siyaset anlayışının göstergesi olduğunu ifade eden Şentop, şöyle konuştu:
     "Diğer partilere baktığımızda, CHP çözüm süreci ve yeni anayasa ile ilgili ne yapmaya çalışıyor, bunu bilmiyoruz. İki haftadır CHP, Anayasa Uzlaşma Komisyonunda bu Meclisin yeni anayasa yapamayacağını iddia ediyor. Kendilerine, 18 aydır çalışıyoruz, aklınız yeni mi başınıza geldi diyoruz. Akılları yeni gelmedi başlarına da sorun şu, CHP, yeni anayasa sürecinin dışında kalacağını fark etti. Neden, çözüm sürecinde olduğu gibi, bir parti görüşü üretemiyor. Partide çok görüş var. Partiyi komisyonda üç kişi temsil ediyor ancak üçü de partiyi değil kendi görüşlerini temsil ediyorlar."
    
     -"Ortada aslında bir parti yok"-
    
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, bazı söylemlerini partisi içinden gelen itirazlar üzerine bir iki gün sonra değiştirmek zorunda kaldığını belirten Şentop, "Anayasa komisyonunda da görüyoruz ki CHPde genel başkanlarının partiyi temsil etme kabiliyeti yok. Dolayısıyla öyle bir parti ki partiyi genel başkan dahil kimsenin temsil edemediğini görüyoruz" ifadesini kullandı.
     Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Ortada aslında bir parti yok. Bir tabela, bir çatı var, onun altında bir araya gelmiş AK Partinin müzmin muhalifleri, her görüşten farklı insanlar. Tek özellikleri AK Partiye muhalif olmak. Bunun dışında başka ortak özellikleri yok. Onun için AK Partiyi eleştirirken ortak davranabiliyorlar fakat ne zaman kendi partileri adına bir görüş bildirmek icap etse o zaman anlaşamayarak kavga ediyorlar."
     CHPde çok farklı çizgilerden insanların bulunduğunu dile getiren Şentop, "Bu kadar insan bir siyasi parti çatısı altına gelmez esasen. Bu insanları ancak doğum günü partisinde bir araya getirebilirsiniz. O bakımdan CHP, parti olarak değil, AK Parti düşmanlığı ile bir arada tutabiliyor bu insanları. Seçime doğru da bu birlikteliğin ciddi sorun yaşayacağını göreceğiz" dedi.
    
     -"Hangi hükümet sonunu hazırlayacak pazarlığa girebilir"-
    
     Şentop, çözüm sürecine değinerek, özellikle MHP tarafından "ihanet" ile suçlandıklarını belirtti.
     "Türkiyede hangi hükümet kendi sonunu hazırlayacak bir pazarlığa girebilir" diyen Şentop, şunları kaydetti:
     "Aynı soruyu onlara da sordum. Siz akıllısınız da biz aptal mıyız- Hiçbir şeyi var saymayın, AK Parti ile ilgili ilkeleri, dünya görüşünü bir kenara bırakın, bir sene sonra seçime gideceğiz. Sizin dediğiniz gibi bir pazarlık olsa Türkiyenin kaçta kaçı bu pazarlığa evet der. Yüzde 5i bulmaz. BDPnin içinde bile böyle bir pazarlığa evet diyenlerin oranı düşük. Türkiyenin yüzde 5nin evet, yüzde 95nin hayır diyeceği bir pazarlığa AK Parti aptal mı ki evet desin, bir sene sonra seçime giderek kaybetsin ve tasfiye olsun."
     Şentop, AK Partinin hiçbir zaman günlük olaylara göre tavır alan bir parti olmadığını sözlerine ekledi.
     Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER