AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: -Başarılı toplumlar, güçlü ve gelişmiş ülkeler siyaseti güçlü olan ülkelerdir.


OSMANİYE (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Süleyman Soylu, Başarılı toplumlar, güçlü ve gelişmiş ülkeler siyaseti güçlü olan ülkelerdir dedi
     Soylu, partisinin Osmaniye İl Başkanlığınca Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen, Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye, Yerel Yönetimler Programında, siyasetin halkın elindeki en önemli manivela olduğunu ve Türkiyede siyasetin dönem dönem bilerek zora düşürüldüğünü söyledi.
     Siyasetçinin hedefinin millet ve toplum olduğunu belirten Soylu, Eğer siyaseti devreden çıkarırsanız yani siyaseti güçsüzleştirmeye siyaseti bir şekilde itibarsızlaştırmaya ve siyaseti önemli ölçüde zayıflatmaya çalışırsanız hedefiniz siyaset kurumunun kendisi değildir, hedefiniz milletin kendisidir. Hedefiniz, hukukun üstünlüğünden başka hiçbir gücü olmayan, demokratik koşullarda kendisini temsil etmek ve temsil ettirmekten başka herhangi bir gücü olmayan insanın ta kendisidir dedi.
     Başarılı toplumlar, güçlü ve gelişmiş ülkeler siyaseti güçlü olan ülkelerdir diyen Soylu, şöyle devam etti:
     Niçin 27 Nisan e-bildirisinde yapmak istediklerine ulaşamadılar- Çünkü güçlü bir siyaset, ülke, millet sadakati söz konusuydu, aşamadılar. Demek ki bir ülkenin hem iç politikasında hem dış politikasında hem de ekonomisinde siyasetin güçlülüğüdür o ülkeye sınırları aştıran, o ülkenin insanlarını idealleriyle buluşturan.
     Soylu, her alanda eğitimin önemli olduğunu, AK Partinin de bunu gözeterek siyaset akademileri kurduklarını ve diğer siyasi partilere de örnek olduklarını belirtti.
     Etkinliğe AK Parti Osmaniye İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, partililer ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER