AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: -Meclis açılır açılmaz ilk görüşeceğimiz kanunlardan birisi ve en önemlisi Büyükşehir Belediye Kanunu olacaktır


MANİSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Meclis açılır açılmaz ilk görüşeceğimiz kanunlardan birisi ve en önemlisi Büyükşehir Belediye Kanunu olacaktır dedi.
     Tanrıverdi, Alaşehire bağlı Yeşilyurt beldesindeki toplu açılış töreninde, Büyükşehir Yasa Tasarısının temmuz ayına yetişmediğini söyledi.
     Manisanın 2014 yerel seçimlerine büyükşehir belediyesi olarak gireceğini belirten Tanrıverdi, şöyl devam etti:
     TBMM tatile girdiği için bu kanun bu döneme yetişemedi. Ancak Meclis açılır açılmaz ilk görüşeceğimiz kanunlardan birisi ve en önemlisi Büyükşehir Belediye Kanunu olacaktır. Çünkü Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yerel seçimlerinde büyükşehir belediyesi olarak seçime girecek illerin isimlerini açıkladı. Dolayısıyla nüfusu 750 binin üzerinde olan illerimiz büyükşehir olmaktadır. Bunların sayısı 13tür. İnşallah seçimlerden 1 yıl önce kanun yapılması gerekiyor. Meclis Eylülde açılırsa Eylülde, yoksa 1 Ekimde açılır açılmaz bu kanun meclis gündemine gelecek ve yasalaşacaktır diye konuştu.
     Yeşilyurt beldesinin, Alaşehir ilçesinin gelişen ve değişen yüzü olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, son üç yıl içinde Yeşilyurtun çehresini değiştiren çok güzel hizmetlere imza atıldığını söyledi.
     Tanrıverdi, şöyle konuştu:
     Bakın yanı başımızda bir ilçe belediyesi var, Alaşehir var. Bir Alaşehire bakın, bir de Yeşilyurta, Uluderbente, Kavaklıdereye, Piyadelere bakın. İlçe belediyesi olmasına rağmen, imkanları ve kaynakları daha geniş olmasına rağmen sanki Alaşehir hayalet şehir. Bakımsız ve metruk bir halde. İnşallah önümüzdeki yerel seçim sonrasında Alaşehirde AK Partili bir belediye başkanı Alaşehirlilere hizmet verecektir. Alaşehir hizmetin, çalışmanın ne olduğunu fark edecektir.
     AK Partinin her zaman hizmetin ve çalışmanın adı olduğunu ifade eden Tanrıverdi, vatan topraklarında yaşayan herkesin aynı olduğunu, kimseye Öteki gözüyle bakmadıklarını belirtti.
    
     -Hizmet herkes içindir
    
     Hizmet herkes içindir anlayışı ile çalıştıklarına işaret eden Hüseyin Tanrıverdi, İşte AK Partinin milletle bütünleşmesinin, milletin teveccühüne mazhar olmasının en büyük sebebi budur. Bunlar bize oy vermedi, o köyden bize oy çıkmadı, bu ilçede az oy çıktı demedik. Öncekiler gibi partizanca bir anlayış içerisinde davranmadık. Bizler makam için, koltuk için gelmedik. Biz sizlere hizmet için geldik dedi.
     İleri demokrasiyi hedeflediklerini diye getiren Tanrıverdi, şunları kaydetti:
     Hedefimiz 2023tür, ileri demokrasidir, milli gelirimizi 20-30 bin dolara yükseltmektir. Ulaşımda, sağlıkta, ekonomide, ticarette, kültürde Türkiyeyi daha yukarılara taşımaktır. Türkiye, 2002 sonrasında çok büyük hamleler, çok büyük atılımlar yapmıştır. Dünün Türkiyesi ile bugünün Türkiyesi kıyaslanamayacak ölçüde farklıdır. Bunu dost düşman herkes görmektedir. Bu başarı, AK Partinin başarısıdır.
     Konuşmaların ardından Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan çok amaçlı düğün salonu ile diğer yatırımların toplu açılışları Tanrıverdi ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.
     Törende Yeşilyurt Belde Belediye Başkanı Veli Doğan, Tanrıverdiye hizmetlerinden dolayı plaket verdi.
    
     -Sarıgölde belediye hevesimiz var-
    
     Tanrıverdi, toplu açılış töreninin ardından Uluderbent Belediyesi ile AK Parti Sarıgöl İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
     Hüseyin Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin sadece yapılan hizmetleri eleştirdiğini, AK Partinin ise 9,5 yıllık iktidarı sırasında dünyanın Türkiyeyi tanıdığını ifade etti.
     Sarıgölde üzüm üreticilerinin sorunlarının çözülmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Tanrıverdi, Eskiden üzüm zamanında siyasetçiler Sarıgöl ilçesine girmeye korkardı, biz ise üzüm, domates, biber gibi ne ürün varsa hepsinin hasat zamanlarında üreticilerimizin yanına gidiyoruz. Eskiden Üzüm 1 dolar eder mi- diyenler şimdi üzümü 2,5 dolara satıyorlar diye konuştu.
     Çiftçinin yanında olduklarını vurgulayan Tanrıverdi, tanıtım faaliyetleri kapsamında THY uçaklarında kuru üzüm dağıtıldığını, üzümün faydalarını herkesin daha iyi anlayacağını ve böylelikle ürünün daha iyi para edeceğini dile getirdi.
     Tanrıverdi, Gidin görün, ak belediyecilikle yönetilen yerlere bakın, her yerler temiz, yatırımlar yapılmaktadır. Bizim AK Parti olarak Sarıgölde belediye hevesimiz var. 2014 yılında Sarıgölde iyi bir çalışma yaparak ak belediyecilikle yönetilmesini hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER