AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: (3. Yargı Paketi) Bu düzenleme, yargı sisteminin daha hızlı çalışması için yapıldı, tutuklu sanıkların bir an önce tahliyesi için değil


MANİSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesine ilişkin, Bu düzenleme, yargı sisteminin daha hızlı çalışması için yapıldı, tutuklu sanıkların bir an önce tahliyesi için değil dedi.
     Tanrıverdi, AK Parti Manisa İl Başkanlığının düzenlediği Genişletilmiş Yürütme Kurulu ve İlçe Başkanları toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, 3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesinin ardından tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin sorusu üzerine Tanrıverdi, düzenlemenin, tutuklu sanıkların durumuna ilişkin bir düzenleme olmadığını ifade etti.
     Tanrıverdi, şöyle konuştu:
     Bu düzenleme yargı sisteminin daha hızlı çalışması için yapıldı, tutuklu sanıkların bir an önce tahliyesi için değil. Özel Yetkili Mahkemeler, baktıkları davaları sonuçlandıracak. Neticede yargılama sonucunda nasıl bir karar çıkarsa bağımsız yargı organlarının verdiği karar olacağı için saygı duyarız.
    
     -Türk uçağının düşürülmesi-
    
     Tanrıverdi, Suriyenin Türk askeri uçağını düşürmesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti:
     Türkiye bir NATO ülkesidir. Suriye iç kavgasını dışarıya taşımak isterse ve kime sataşırsa karşılığını bulur. Genel Başkanımızın gurup toplantısındaki konuşması çok nettir. İki pilotumuzun şehit edilmesi bizi üşmüştür. Türkiye, uluslararası görüşmeleri başlatmıştır. Yeniden haksız bir saldırı olursa karşılığını veririm demiştir. Suriye de her halde dersini almıştır, haksız bir saldırı yapmayacaktır. Halkımız müsterih olsun.
    
     -Başbakanımız dünya barışı için çalışan bir liderdir-
    
     Hüseyin Tanrıverdi, toplantıda partililere hitaben yaptığı konuşmada ise Türkiye pasaportunun, izlenen başarılı politikalar sonucunda dünyada sahip olunmak istenen bir pasaport haline geldiğini söyledi.
     Başbakan Recep Erdoğanın gayretli çalışmalarıyla dünyaya Türkiye mührü vurduğunu ifade eden Tanrıverdi, şöyle devam etti:
     Davosta 2009da Dünya Ekonomik Forumu toplantısında haksızlıkla karşılaşan Başbakanımız one minute diyerek oturumu terk etmiş. Niye terk ettiniz diyen gazetecilere de haksızlık yapıldı ve bir daha Davosa gelmem demiştir. Başbakanımız, 2010 ve 2011 Davosa gitmemiş, 2012de Davos, Türkiyeye gelmiştir. Bu Başbakanımızın kararlılığının sonucudur. Türkiyenin itibarını koruyan kollayan önemli bir tavırdır. Başbakanımız, bugüne kadar ne bizim başımızı ne de milletimizin başını eğdirmedi. Ondan başka dünya barışını arzulayan bir başbakan henüz görmedik. Herkes kendi çıkarını düşünerek bir parsel, bölge kapma peşindeyken, Başbakanımız dünya barışı için çalışan bir liderdir.
     Tanrıverdi, Türkiyenin AK Parti iktidarıyla birlikte büyüyüp geliştiğini, IMFden borç alma yerine borç veren ülke haline geldiğini belirterek, şunları söyledi:
     Bu uygulanan ekonomik ve sosyal politikaların ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. 2001deki o içine kapalı, yorgun ve bitkin Türkiye artık yoktur. Türkiye dünün Türkiyesi değildir. Demokrasisiyle de örnek olmaktadır. Dış politika anlayışımız, herkes tarafından takdir edilir olmuştur. Dünyanın sorunlu hiçbir bölgesine kayıtsız kalmayan bir dış politika yürütüyoruz.
     TBMMnin 24 dönem birinci çalışma dönemini geride bıraktığını, Meclisin bu dönemde 26 saati bulan çalışma sürelerine tanık olduğunu da ifade eden Tanrıverdi, Meclis çalışmaları sebebiyle Manisada hemşehrilerimizle sıkça görüşemedik. Bu tatil fırsat olacak. Yaz dönemini biz daha aktif daha verimli kullanacağız. 5 milletvekili olarak teşkilatlarımızın programlarına katılacağız dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER