AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Amacımız engelli, engelsiz bütün vatandaşlarımızı ayırmadan hak ettiği ya da ihtiyaç duyduğu hizmeti iyi bir şekilde alabilmesini sağlamaktır


MANİSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, tüm vatandaşların, hak ettiği ya da ihtiyaç duyduğu hizmeti iyi bir şekilde alabilmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
     Tanrıverdi, Manisa İl Özel İdaresi tarafından satın alınan 50 adet engelli akülü aracın dağıtımı ve kentte oluşturulan engelli akülü araç sarj noktalarının hizmete açılması nedeniyle Manisa Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törene katıldı.
     Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, engellilerin, Türkiye nüfusunun yüzde 12sini oluşturduğuna işaret ederek, engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmanın temel hedefleri arasında yer aldığını ifade etti.
     AK Parti olarak, engelli vatandaşların kendi kendilerine yetebilmeleri, bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, meslek sahibi olabilmeleri için gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getiren Tanrıverdi, şöyle konuştu:
     Amacımız engelli, engelsiz bütün vatandaşlarımızı ayırmadan hak ettiği ya da ihtiyaç duyduğu hizmeti iyi bir şekilde alabilmesini sağlamaktır. Bu noktada her gün adım adım daha iyiye gidiyoruz, gideceğiz. Özürlülere yönelik yapılan çalışmalarımızın ana hedefi, özürlülerin toplumsal yaşamda tam ve eşit katılımının sağlanması ve özürlü vatandaşlarımızın güçlendirilerek fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. İlk defa iktidarımız döneminde çıkarılan Özürlüler Kanunu ve beraberinde getirdiği yenilikler ile özürlü vatandaşlarımızın şartlarında önemli iyileşmeler kaydedilmiştir.
     Tanrıverdi, engellilerin tüm sorunlarının, çözülebileceğini belirterek, Yeter ki, çözebileceğimize inanalım. Yeter ki devletin millete bakışı, siyasetimiz, demokrasimiz, ekonomimiz özürlü olmasın. Yeter ki, sosyal devlet ilkesi daha da güçlensin. İnsanımızın sevgi, merhamet, birlik ve dayanışma ruhu yeter ki eksilmesin, tersine daha da pekişsin. Bunu sağladığımızda Türkiyenin her sorunu her meselesi mutlaka çözülecektir dedi.
     CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel ve Sakine Öz, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan ve il genel meclisi üyelerinin de katıldığı törende, engellilere akülü araçları teslim edildi, araç şarj noktaları hizmete açıldı.
     Öte yandan, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, gelecek ay içerisinde İl Özel İdaresi bütçesinden 50 adet engelli akülü aracı daha alınarak ihtiyaç sahiplerine verileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER