AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: -Büyükşehir Kanunu ile beraber bizim basit usulde defter tutan esnafımıza 5 yıllık bir muafiyet geliyor. Şu anda nasıl defter tutuyorsa, nasıl vergi ödüyorsa 5 yıl değişiklik yok


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Büyükşehir Kanunu ile beraber bizim basit usulde defter tutan esnafımıza 5 yıllık bir muafiyet geliyor. Şu anda nasıl defter tutuyorsa, nasıl vergi ödüyorsa 5 yıl değişiklik yok dedi.
     Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Balıkesirde bazı çevrelerin, büyükşehir statüsü kazanılmasının ardından esnafların ödediği vergilerde artış olacağına ilişkin fısıltı gazeteleri aracılıyla söylenti yaydığına" dikkat çekti.
     Büyükşehir Belediye Kanunu çıktıktan sonra Gelir İdaresi Başkanını ziyaret ettiğini hatırlatan Uğur, şunları kaydetti:
     Spekülasyon çok. Muhalefet, büyükşehir olunca basit usulde defter tutulamayacak, vergiler artacak, herkesin cebinden daha fazla para çıkacak şeklinde spekülasyonlar yapıyor dedim. Büyükşehir Kanunu ile beraber bizim basit usulde defter tutan esnafımıza 5 yıllık bir muafiyet geliyor. Şu anda nasıl defter tutuyorsa, nasıl vergi ödüyorsa 5 yıl değişiklik yok. Aynı sistem devam ediyor. Bu köylerde de böyle. Köylerde de iş yapanlar var. Bakkalı var, berberi var, dokuma işleri yapan var. Onlar Gelir Vergisi Kanununda vergiden muaf. Aynı muafiyet köylerde de devam ediyor.
    
     -Balıkesirin geliri yüzde 70 daha fazla olacak-
    
     Uğur, şu andaki mevcut durum neyse, uygulamanın o şekilde devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Tabii 5 yıl sonra duruma bakılır. Bunun böyle devam mı etmesi lazım- Yoksa değişiklik yapılarak gerçek usule mi geçmesi lazım- Bu 5 yıl sonraki bir mesele. Şu anda hiçbir değişiklik yok. Mevcut sistemde yeni büyükşehir olan illerde 5 yıl hiçbir değişiklik yok. Verilen bir önergeyle bu uygulama kanuna konuldu.
     İller Bankası topladığı verginin yüzde 5ini büyükşehirlere veriyordu, şimdi yüzde 6sını verecek. Toplanan verginin önce yüzde 30u büyükşehirlere veriliyor. Yani Balıkesirin şu anda 275 milyon TL geliri varsa, bu 510 milyon TLye çıkacak. Böylece Balıkesirin geliri yüzde 70 daha fazla olacak.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Ogün Duru
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER