AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: Balıkesirin büyümesine engel olanlarla mücadelemizi sürdüreceğiz


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Balıkesirin büyümesine engel olanlarla mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.
     AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Uğur, İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker ile gençlik ve kadın kollarının yöneticileriyle bir araya geldi. AK Parti iktidarıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarının gerçekleştiği Balıkesirin çehresinin değiştiğini ifade eden Uğur, partililerden Balıkesire yapılan hizmetleri halka anlatmalarını istedi.
     2012 yılında ülke nüfusunun binde 12 arttığını dile getiren Uğur, şöyle konuştu:
     Balıkesirin nüfusu binde 5,4 artmış. Yani biz, Türkiyenin nüfusu kadar artamıyoruz. Ancak dikkatimi çeken bir şey oldu. Merkez ilçenin nüfusu binde 21,36 artmış. Türkiyenin nüfusunun iki katına yakın Balıkesirin merkez ilçesinde nüfus artışı var. Balıkesir nüfusunun yüzde 20si köylerde, yüzde 80i şehirde yaşıyor. Balıkesir, cazibe merkezi haline geldi ki, insanlar huzuru, işi ve aşı bulabiliyor. Yaşam kalitesi daha iyi. Üniversitesiyle, kara yolları ağıyla, sağlık, eğitim hizmetleriyle Balıkesir, cazibe merkezi haline gelmiş. Onun için Balıkesir yükselen bir değer.
     Balıkesirin, yolların kavşağında çok önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Uğur, Şu anda yolumuzdan ortalama günlük 18 bin araç geçiyor. Ama bu yollar, 5-6 yıl sonra bittiğinde Balıkesirden en az 50 bin araç geçecek. Bunlar mutlaka Balıkesire uğrayacak. Balıkesir bir termal turizm merkezi. Dağ, deniz turizminin olduğu yer dedi.
     Büyükşehir statüsüne kavuşan Balıkesirin yakın gelecekte önemli bir metropol haline dönüşeceğine dikkati çeken Uğur, Körfezdeki havaalanının bitmesiyle de kongre merkezi olacak. Bundan herkes istifade edecek. Bu, aş, iş demek. Ekonomisinin büyümesi kalkınması demek. Tabii biz hep birlikte Balıkesirin büyümesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bizler de sizlerin vekili olarak bu gayret içerisindeyiz. Ama, Balıkesirin büyümesine engel olanlarla da mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.
     Balıkesir için eskiden Bursa ile İzmir arasına sıkışmış bir köy, kasaba yakıştırması yapıldığını vurgulayan Uğur, Fakat Balıkesir şimdi bir kent. Önümüzdeki günlerde metropol olacak. Balıkesirin büyükşehir olmasıyla imkanları artacak. Hizmet daha kolay gelecek diye konuştu.
    
     Muhabir : Ramazan Demir / Zafer Akpınar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER