AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: -Türkiye lehine her olumlu gelişme karşısında muhalefet, paniğe kapılıyor


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Türkiye lehine her olumlu gelişme karşısında muhalefet, paniğe kapılıyor dedi.
     Uğur, yaptığı açıklamada, son 10 yılda Türkiyenin dünyada sözü dinlenen, itibarı olan bir ülke hale geldiğini söyledi. İsrailin özür dilemesinin, küçümsenecek bir olay olmadığını vurgulayan Uğur, ülkenin kredi notunun yükseldiğini, üst üste olumlu gelişmeler yaşandığını bildirdi.
     Türkiyede güzel şeyler oluyor diyen Uğur, şöyle devam etti:
     Muhalefet paniğe kapıldı, yahu ne oluyor- diyor. Güzel şeyler oluyor. Türkiye lehine her olumlu gelişme karşısında muhalefet, paniğe kapılıyor. Halen milleti korkutarak hazırlıklı olun önümüzde çok kötü günler bizi bekliyor diyorlar. İnsanlara umut vermek lazım. Beklentilerin olumlu olması lazım. Korkutarak ve korkarak bir yere varamazsınız. Neden Türkiye korksun- Korkmaya gerek var mı- Maalesef muhalefet, bu olumlu gelişmelerden endişe duyuyor, eyvah diyor. İsrail özür diledi. Bu özür nasıl- Televizyonda, canlı yayında biz İsrailin ağzından özür duymadık, yazılı bir özürü yok diyorlar. Ne olması lazım. Beyaz Saraydan açıklama var. Bütün haber ajansları, televizyonlar CNNi, BBCsi, dünyada ne kadar kanal varsa İsrail hükümeti, Türk halkından özür diliyoruz diye haber geçiyor. Başbakanımız bu özürü Türk halkı adına kabul ettim diyor.
     İsrailin, tazminatları ödeyeceğiz, ambargoyu kaldırıyoruz dediğini dile getiren Uğur, İşte kapılarını açmaya başladılar. Gazzeye gıda olsun, inşaat malzemesi olsun, sağlıkla ilgili bütün malzemeler gidiyor. Olumlu gelişmeler var. Bu Türkiyenin itibarını gösteriyor. Artık Türkiye itibarlı bir ülke. Muhalefet de bunu kabul etmeli değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Uğur, terörü ülke gündeminden kaldırmaya yönelik kararlılıklarına dikkati çekerek, sürecin başlamasıyla güneydoğu başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında iyimser bir havanın hakim olduğunu bildirdi. Şehit gelmesin, kan akmasın, imkanlarımız terör dolayısıyla heba olmasın, barış olsun, huzur gelsin ve Türkiye büyüsün. Bütün amacımız bu diyen Uğur, muhalefetin Türkiye bölünüyor gibi söylemlerini anlamakta zorlandıklarını söyledi.
     Üniter devlet yapısıyla ilgili herhangi bir endişenin gereksiz olduğunu belirten Uğur, şunları kaydetti:
     Topraklarımızda gözü olanın gözünü çıkarırız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük bir devlet. Rejimlerle, korkularla bu ülkeyi idare edemezsiniz. Yıllarca bu ülke, korkutularak, tehdit edilerek, komünizm geliyor, irtica geliyor, laiklik elden gidiyor gibi tehditlerle hep korkutuldu, sindirildi. Artık devletin milleti değil, milletin devleti var. İnsan eksenli bir siyaset var. Türkiye değişti. Ama muhalefetimiz tabii bu değişimin halen farkında değil. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor.
     Terörün bitirilmesi amacıyla başlatılan çözüm sürecinin her kesiminden büyük destek gördüğünü ifade eden Uğur, Balıkesirdeki sivil toplum kuruluşları, Türkiyede terörün bitirilmesi için çözüm sürecini desteklediklerini ifade ettiler. Balıkesirde de bu konuda bir destek var. Ben bütün hemşehrilerimize, teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER