AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şahin: -Sosyal medya, terör örgütü PKK tarafından dağ kadrosuna eleman devşirmek için avlanma sahası olarak etkin bir şekilde kullanılıyor


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, sosyal medyanın terör örgütü PKK tarafından dağ kadrosuna eleman devşirmek için avlanma sahası olarak etkin bir şekilde kullanıldığını belirtti.
     Şahinin makamında yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik başkanlığında 81 ilin medya il başkanlarının katılımıyla Ankarada toplandı. Şahin, iki gün süren toplantıda, Medya ve AK Parti konulu sunum yaptı.
     Sosyal medyanın bir propaganda ve kampanya mecrası olarak AK Parti tarafından etkin biçimde kullanılması gerektiğine dikkati çeken Şahin, sosyal medya vasıtasıyla Maritues gibi Hint Okyanusunun bilinmeyen küçük ada ülkelerinden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana selam gönderen takipçiler olduğunu anımsattı.
     Sosyal medyanın daha çok 15 ile 25 yaş aralığındaki gençler tarafından kullanıldığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Bu özellik nedeniyle sosyal medya terör örgütü PKK tarafından dağ kadrosuna eleman devşirmek için avlanma sahası olarak etkin bir şekilde kullanılıyor. Gaziantepte geçtiğimiz günlerde PKKnın sosyal medya kadrosuna yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda sosyal medya üzerinden yakınlık kurdukları gençleri dağa çıkarmak için propaganda yapan örgüt üyeleri ele geçirildi.
     Şahin, ailelerin sosyal medya konusunda bilinçli olması, çocuklarının sosyal medya aktivitelerini gözlem altında tutması gerektiğinin altını çizdi.
     15 ile 25 yaş grubu gençlerin kandırılmaya en müsait yaş guruplarını oluşturduğunu belirten Şahin,PKKnın dağ kadrosundaki yaş aralığının neredeyse çocuk yaşlara indiği yönündeki bulguları göz önünde bulundurursak sosyal medyanın PKKya dağ kadrosu için nasıl bir fırsat sunduğunu daha iyi anlarız ifadelerini kullandı.
     Açıklamada, Şahinin bir süre önce sosyal medyadan sorumlu AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER