AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: -Yeni eğitim sistemimiz bireyi merkeze alan, bireyin farklılıklarını gözeten ve eğitim ortamını ona göre hazırlayan bir yapıdadır


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle mesaj yayımladı.
     Elitaş, mesajında, yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu dile getiren Elitaş, şunları kaydetti:
     Kişinin gelişim ve olgunlaşma durumuna göre öğrenme etkinlikleri ve ihtiyaçları değişse de, şunu çok iyi biliyoruz ki kişinin aile durumu, çevresel etkileşimi ve okul durumu öğrencilerimizin başarı düzeyini etkileyen en önemli sebeplerdir. Bu nedenle yeni eğitim sistemimiz bireyi merkeze alan, bireyin farklılıklarını gözeten ve eğitim ortamını ona göre hazırlayan bir yapıdadır. Ülkemiz her alanda olduğu gibi eğitim alanında da önemli değişikliklerle emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Gelişen ve değişen dünyada ortam şartlarına ayak uydurabilmemiz için gerek toplum olarak gerekse kişi olarak kendimizi geliştirmeli, büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortam şartlarını kendimiz belirleyecek bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeyiz. İşin başında başarıya odaklanarak ve bu motivasyondan taviz vermeyerek çalışmalarımızı yapmalı, bizlere hayatın engellerini aşmamız hususunda gece gündüz demeden emek veren anne babalarımıza ve öğretmenlerimize sevgi ve saygıda kusur etmeden öğretim yılını tamamlamalıyız.
     Toplumun kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinin eğitimle mümkün olduğunu vurgulayan Elitaş, şöyle devam etti:
     Bu nedenle gençlerimizin vatanını, milletini seven, bilinçli, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel konuları takip eden, doğru düşünüp sağlıklı karar veren bireyler olarak yetişmesi bizlerin en büyük isteği ve beklentisidir. Bu beklentilerimiz doğrultusunda eğitim hizmetlerinin seviyesini yükseltmek ve eksikliklerimizi gidermek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bilim ve teknolojinin tahminlerin ötesinde bir hızla ilerlediği, aynı zamanda bilgiye ulaşmanın son derece kolaylaştığı günümüzde, yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin, her koşulu fırsata dönüştürüp çağın gereklerini yapacak donanıma sahip nesiller olarak yetiştirilmesi gerekliliğine inancımızdan dolayı,kendini sürekli yenileyen, ezbercilikten uzak bireyler yetiştirmek için, okullarımızın her türlü fiziki yapı ve donanımının, bilim ve teknolojiye uygun hale getirilmesi çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerimle 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ülkemize, milletimize, ilimize, ilçelerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER