AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Aydın: -Artan nüfusuyla yeni tesislere ihtiyaç duyan Adıyamanda gençlerin daha iyi şartlarda spor yapabilmeleri için çalışıyoruz


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, artan nüfusu ile ihtiyaç duyan Adıyamanda gençlerin daha iyi şartlarda spor yapmaları için çalıştıklarını söyledi.
     Aydın, Esentepe Mahallesinde yapımı devam eden yeni 2 bin 500 kişilik spor salonu inşaatında incelemelerde bulundu.
     İnşaat binasını gezen Aydın, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ve Müdür Yardımcısı Fevzi Bener ile yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
     İnşaatın devam ettiğini ve yaklaşık spor salonunun yaklaşık 10 milyon 74 bin TLye mal olacağını belirten Aydın, 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonunda Adıyamanda farklı branşlarda sportif faaliyetler gerçekleştirileceğini ifade etti.
     Adıyamanın AK Parti hükümetinden önce sadece bir stadyum ve 400 kişilik bir spor salonuna sahip olduğunu aktaran Aydın, Adıyamanda lisanslı sporcu sayısı 7-8 bin iken bugün bu sayının 30 bini geçtiğine dikkat çekti.
     Adıyamanda spor alanında yapılan hizmetleri anlatan Aydın, şunları kaydetti:
     Artan nüfusuyla yeni tesislere ihtiyaç duyan Adıyamanda gençlerin daha iyi şartlarda spor yapabilmeleri için çalışıyoruz. Yeni yaptığımız sentetik çimli semt sahaları, tenis kortları, yürüyüş parkurları ve modern tesislere çok yakında bitmesi için çalışmalarına hız verdiğimiz 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonumuz tamamlandığında Adıyamanda profesyonel anlamda spor yapılmasını lisanlı sporcu sayımızın 100 bine ulaşmasını hedeflemekteyiz. Mevcut devam tesislerin yanı sıra bunlara ek hizmet binaları ve sosyal tesislerinde kazandırılması için bakanlıklarımızla sürekli görüşerek ildeki yatırım çıtasını yükseltiyoruz.
     Aydın, AK Parti Hükümetinden önce devlet yatırımlarından pay alan iller sıralamasında 68. sırada olan Adıyamanın bugün hükümetin yaptığı büyük icraatlar ve kente yaptığı yatırımlarla 13. sıraya yükseldiğini ifade etti.
     Adıyamanın artık bölge illerinden değil Türkiyedeki birçok ilden daha fazla yatırımdan pay alır konuma geldiğini belirten Aydın, İnşallah gelecekte gençlerimiz, ilimiz ve ülkemiz için yaptığımız yatırımların meyvelerini alarak bölge ülkeleri ve Avrupa ülkeleri arasında çok önemli bir konuma ve eğitimli nüfusa sahip bir yerde olacağız dedi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER