AK Parti Hatay İl Kongresi (3)

AK Parti Hatay İl Kongresi (3) -Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: -Bizim kimliğimiz muhafazakar ve demokrat kimliktir. Demokrat, demokrasiyi parti olarak beğenmiş, inanmış, özümsemiş olmak demektir. Muhafazakar da gerici anlamınd


HATAY (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bizim kimliğimiz muhafazakar ve demokrat kimliktir. Demokrat, demokrasiyi parti olarak beğenmiş, inanmış, özümsemiş olmak demektir. Muhafazakar da gerici anlamında değil, milletin ortak değerlerine sahip olma noktasındadır dedi.
     Arınç, Antakya Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Hatay İl Kongresinde yaptığı konuşmada, başarılarının temelinde, hizmete dayalı siyaset yürütmelerinin yer aldığını söyledi.
     Milletin istediği, arzu ettiği ve ihtiyaç duyduğu bütün hizmetleri AK Parti olarak getirmeleri gerektiğini ifade eden Arınç, özellikle sağlık alanında 10 yılda adeta bir devrim yaptıklarını, halkın tedavi ve sağlık hizmetlerini daha iyi kullanmaya başladıklarını belirtti.
     Arınç, koridorlarında hastaların yattığı hastaneleri, bugün tek kişilik odalarda otel gibi hizmet veren yerlere dönüştürdüklerini belirterek, Kimse inkar edemez. Başarımızın temelinde sağlık alanında yaptığımız hizmetlerdeki başarı yatıyor. Her zaman milletimize soruluyor anketlerde, bu hükümetin hangi icraatından memnunsunuz dile. Yüzde 68i, sağlık diyor dedi.
     Arınç, ayrıca ulaşım alanında da önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini, ilk 5-6 yıl içinde 15 bin kilometrelik bölünmüş yol yaptıklarını, denizaltından tüp geçitler yaptıklarını, sayısı 40a ulaşan hava limanlarıyla hava ulaşımını özendirdiklerini anlattı.
    
     -Artık Türk parası güçlü ve itibarlı-
    
     Türkiyede artık enflasyonun, sabahtan akşama kadar 3 tane fiyat değişikliği getirmediğini vurgulayan Arınç, şunları söyledi:
     Enflasyon rakamları artık tek hanelilerde. Türk parası 6 tane sıfır taşımıyor. Bu yükten kurtulduk. Eskiden bir milyon, birin yanında altı tane sıfır vardı. Kurtalan Ekspresi gibi. Başta 1 var, arkada 6 tane vagon var. Bu ağırlıktan kurtulduk ve belki onu da unuttunuz. Unutmayın, Türkiyede enflasyon oldukça her sene hükümetler bir sıfır ekliyordu. Sabah gidiyordunuz esnafa fiyat belli değil öğleden sonra gel, öğleden sonra gidiyordunuz fiyat oturmadı akşam üstü gel diyorlardı. Her üretilen mal ve hizmetin fiyatı günde üç, dört defa değişiyordu. 1999da DSP-MHP-ANAP hükümetleri dönemi en yakın dönem olduğu için söylüyorum, memur maaşını alır döviz bürosuna gider dövize çevirirdi.
     Türk parası itibarsız kalmıştı, herkes dolara endeksli bir hayat yaşamaya başlamıştı. Artık öyle bir dönem yok. Artık Türk parası güçlü ve itibarlı. Çok şükür 2 bin dolardan aldığımız fert başına milli gelir, bugün 10 bin 500 dolara çıktı.
     Arınç, bugün Yunanistanın iflas, İtalyanın batma noktasında olduğunu, Portekiz, İspanya, İrlandanın neredeyse iflaslarını ilan edeceklerini belirterek, 17 tane Avro Bölgesindeki ülkenin 6 tanesinde hükümetler değişti, siyaset depreme uğradı. Çünkü başarısız oldular. Allaha hamdolsun, biz IMF ile yolumuzu ayıralı 4 sene oldu. IMFnin 23,5 milyarlık borcunu 2 milyar dolara indirdik. İyi bir noktadayız. Bu başarılarımız devam edecek dedi.
    
     -Kim AK Partiye bakarsa kendine benzeyen bir yer görebiliyor-
    
     AK Partiye her kesimden oy gelebildiğine dikkati çeken Arınç, şöyle devam etti:
     Her partinin bir kimliği vardır. Bizim de kimliğimiz, sol, sosyal demokrat, demokratik sol, ortanın solu, biraz kenarı, ötesi, sağın önü, merkezi, böyle bir şey değil. Bizim kimliğimiz muhafazakar ve demokrat kimliktir. Demokrat, demokrasiyi parti olarak beğenmiş, inanmış, özümsemiş olmak demektir. Muhafazakar da gerici anlamında değil, milletin ortak değerlerine sahip olma noktasındadır. Millet neye inanıyor ve neyi kabul ediyorsa inanç, ahlak, sevgi değerleri olarak ona inanmak demektir. Milletin ortak paydası muhafazakar değerler olunca AK Partiye her kesimden oy gelebiliyor. Bizim sandıktan çıkan oylarımıza bakın. Kendilerini sol olarak, milliyetçi olarak niteleyenlerde, şu veya bu şekilde niteleyenlerde, hepsinde ortak bir paydamız var. Hepsinden oy alabiliyoruz. Kim AK Partiye bakarsa en azından kendine benzeyen bir yer görebiliyor. Bizim böyle beğenilecek, böyle desteklenecek bir yönümüz var. Aynı zamanda biz ülkede ayrımcılık istemiyoruz. Aldığımız oylarda ve destekte bunun da payı vardır. Gerici, ilerici, Türk-Kürt, Sünni-Alevi veya bir başka ayrım geçmişte Türkiyeye çok şey kaybettirdi.
     Hatayın büyükşehir belediyesi olacağını müjdeleyen Arınç, Allah kısmet ederse önümüzdeki günlerde çıkacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yasası ile Hatay Büyükşehir Belediyesi olacak. İlk büyükşehir belediye başkanımızın da AK Partili bir arkadaşımızın olmasını hepimiz istiyoruz dedi.
     (Bitti)
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber AK Parti Hatay İl Kongresi (3) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER