AK Parti İl Başkanı Sayın:

AK Parti İl Başkanı Sayın: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Boluda 2 bin ila 3 bin civarı bina yıkılacak


BOLU (A.A) - AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Boluda 2 bin ila 3 bin civarı bina yıkılacak dedi.
     Sayın, 12 Kasım 1999 depreminin 13. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Büyük acılar yaşadığımız 1999 depreminin 13. yıl dönümündeyiz. 30 saniyede 485 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık olarak 5 bin vatandaşımızın da yaralandığı felaketin 13. Yıl dönümünü üzüntü ve acı ile anıyoruz ifadesini kullandı.
     Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Sayın, Boludaki hasarlı binaların hasar tespit çalışmalarının çok kısa süre içinde başlayacağını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Deprem öldürmez, bina öldürür gerçeğini bizler ülke ve millet olarak yaşanan onca acı tecrübelerle akıllarımıza kazıdık. Çürük ve denetimsiz binalar da olası bir depremde en büyük risktir. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Boluda 2 bin ila 3 bin civarı bina yıkılacak. Bu konuyla ilgili olarak da ilimizdeki hasarlı binaların tespitine yönelik çalışmalar çok kısa bir süre içinde başlayacaktır. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonrada en geç bir yıl içerisinde ilk kepçe vurularak Kentsel dönüşüm projesi Bolumuzda da gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Sayın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER