AK Parti ilçe Başkanı Hakkı Meniz:

AK Parti ilçe Başkanı Hakkı Meniz: Tarsusa yapılacak bölgesel cezaevi 18 Eylülde ihale edilecek


MERSİN (A.A) - AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz, Tarsusa yapılacak olan Bölgesel Cezaevi ya da diğer adıyla Kampüs Cezaevi ihalesinin 18 Eylül 2012 tarihinde Ankarada Adalet Bakanlığı tarafından yapılacağını bildirdi.
     Meniz, yaptığı yazılı açıklamada, Tarsusun Alifakı köyünde 33 bin 800 metre karelik alana yapılacak olan yeni ve modern ceza infaz kurumunun bir süre önce arsa tahsis çalışmalarının tamamlandığını belirtti.
     Hakkı Meniz, Tarsusun Alifakı Köyünde daha önceleri mera olarak kullanılan, yaklaşık bin 40 dönümlük alanın 33 bin 800 metrekarelik bölümünün yeni cezaevi yapımı için tahsis edildiğini, tahsis edilen alan üzerine yapılacak olan cezaevinin bölgesel nitelikli bir cezaevi olacağını ve proje çalışmalarının da tamamlandığını kaydetti.
     Mersin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünden 1/5 bin nazım planı ile 1/1.000 ölçekli imar planı ve hali hazır haritaların yapıldığını ifade eden Meniz, yeni cezaevi içinde bir adet modern kadın ceza infaz kurumu, bir adet tarım ceza infaz kurumu, 3 adet T tipi ceza infaz kurumu, idari ve sosyal tesis tesislerin bulunacağını belirtti.
     Meniz, bu bağlamda Tarım Cezaevi İş Yurdu Müdürlüğünün de kurulacağını, cezaevinin yaklaşık bin 500 kapasiteli olacağını kaydetti.
     Tutuklu ve hükümlülerin 2-3 kişilik koğuşlarda kalacaklarını, cezaevi bünyesinde mahkumların tarım, tekstil, temizlik gibi çok sayıda değişik alanlarda üretime de katkı sağlayacak konumda işlev göreceklerini, yeni cezaevinin ödeneğinin de hazır olduğunu vurgulayan Meniz, yeni cezaevi için tahsis edilen bin 40 dekarlık alandan geri kalan bölümünde ise Tarım Teknoparkı olarak bilinen Organik tarımsal üretim yapılacağını ve söz konusu üretim merkezlerini hükümlülerin çalıştıracağını ifade etti.
     Meniz, Tarsusa yapılacak olan bölgesel kampüs cezaevinin bu aşamaya gelmesinde Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan ile AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzunun çok büyük katkılarının bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ve AK Parti Mersin Milletvekilimiz Ahmet Tevfik Uzundan Allah razı olsun. Tarsusa kazandırılacak olan modern cezaevinin ihale aşamasına kadar geçen süreçte büyük katkıları oldu. Kendilerine teşekkür ederiz. Biz AK Parti iktidar olarak görüldüğü gibi verdiğimiz her sözü yerine getirmenin manevi onurunu yaşıyoruz. Çünkü biz Allah rızası için, halkımıza hizmet etmek için çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Selahatin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber AK Parti ilçe Başkanı Hakkı Meniz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER