AK Parti Karabük İl Başkanı Ayar:

AK Parti Karabük İl Başkanı Ayar: -Haddeciler Derneği ile KARDEMİR arasındaki polemik kenti rahatsız etmektedir


KARABÜK (A.A) - AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, Haddeciler Derneği ile Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) arasındaki polemik kenti rahatsız etmektedir dedi.
     Ayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabükün ekonomisinin bel kemiği olan haddeciler ve KARDEMİR arasında yaşanan gerginliklerin, hiç kimseyi memnun etmediğini söyledi.
     Gerginliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Ayar, Ticari bir konu olduğu için o ya da bu haklıdır diye yorumlara girmemiz doğru değildir. Fakat ilimizin bir gerçeği KARDEMİRdir. Bunun yanında yan kuruluşlar haddehanelerdir. Haddeciler Derneği ile KARDEMİR arasındaki polemik kenti rahatsız etmektedir diye konuştu.
     KARDEMİRde bazı işçilerin iş akitlerinin feshedilmesi konusunda üzüntü duyduklarını aktaran Ayar, şöyle devam etti:
     Bu konunun muhatapları ile henüz bir araya gelip konuşmadık. Konu ciddi anlamda rahatsız edici. İnsanların hastalıkları bahane edilerek işten atılmalarını tasvip etmiyoruz, yaralayıcı bir durum. Hastalıkları nedeniyle insanların ekmeklerinin elinden alınması doğru bir anlayış değil. Bu arkadaşlarımızın ekmeklerinin sosyal sorumluluk gereği verilmesinden yanayız. İşçinin ekmeğinin kesilmesinde asla desteğimiz olamaz. Konuyla ilgili gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yapacağız.
    
     -Haddehanelerin şehir dışına çıkartılması-
    
     Şehir merkezinde kalan haddehanelerin şehir dışına çıkartılmasının önem arz ettiğini ifade eden Ayar, bu konuya olanca güçleriyle destek verdiklerini ifade etti.
     Haddehanelerin bir teşvikle şehir dışına çıkartılmasının, Karabükün gelişmesi, büyümesi ve kentsel dönüşümü konularında çok ciddi katkı olacağına inandıklarını aktaran Ayar, Şimdi alt çalışmaları yapılıyor ve bu tamamlandığı da güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Faik Erez-Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber AK Parti Karabük İl Başkanı Ayar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER