AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkaya:

AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkaya: SPK kanun tasarısına göre İMKB ve İstanbul Altın Borsasının yerine Borsa İstanbul kurulacak


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Ahmet Öksüzkaya, komisyondan geçen Sermaye Piyasası Kanun Tasarısıyla ilgili olarak, tasarıya göre İMKB ve İstanbul Altın Borsasının yerine Borsa İstanbul kurulacağını belirtti.
     Öksüzkaya yaptığı açıklamada, kabul edilen tasarı ile mülkiyeti İMKBye ait taşınmaz mal ve arsaların, eğitim ve öğretim kurumlarına ait harcamaların finansmanında kullanılmak üzere TOKİye bedelsiz devredileceğini bildirdi.
     Tasarının kanunlaşması için kısa zaman içinde TBMMde gündeme alınacağını belirten Öksüzkaya, şunları kaydetti:
     SPK kanun tasarısına göre İMKB ve İstanbul Altın Borsasının yerine Borsa İstanbul kurulacak. Borsa İstanbul dinamik bir kurum olacak, ancak altın hisse formülüyle stratejik olarak son söz devlette olacak. Kanunla ve ilgili mevzuatla verilen görevleri yapmak, yetkileri kullanmak üzere kamu tüzel kişiliğine haiz, idari ve mali özerkliğe sahip Sermaye Piyasası Kurulu kurulacak. Kurulun merkezi İstanbulda olacak. Kurul, kendisine verilen görev ve yetkileri bağımsız olarak yerine getirecek ve kullanacak.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER