AK Parti Kırıkkale Milletvekili Can:

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Can: -Yeşilvadi projesinde sonuç alıyoruz


KIRIKKALE (A.A) - AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yeşilvadi Projesinden sonuç alınmaya başlandığını söyledi.
     Can, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ilgili belediyelerin daha önce gerekli çalışmaları yaptığını belirterek, konunun Ankara Büyükşehir Belediyesine iletildiğini, Belediye Başkanı Melih Gökçekinde konuyu Büyükşehir Meclisine getirdiğini ve meclisinde kabul edildiğini kaydetti.
     Arazi tahsisiyle ilgili bir problem olmadığını ifade eden Can, bu zamana kadar konunun protokol yetkisinin alınması olduğunu, bunun da alındığını, bundan sonraki süreçte imar konusunda adımlar atılarak daha sonra işlere başlanılacağını bildirdi.
     Yeraltı sularıyla ilgili düzenlemenin TBMMde kabul edildiğini, kuyusu bulunanların 1 yıl içerisinde sayaç takmaları gerektiğini anlatan Can, şöyle konuştu:
     Yeraltından kuyuları olanları yakından ilgilendiren bir konuydu. Eğer ki kuyuları olanlar bunu sanayi için kullanıyorsa 1 yıl içerisinde gerekli ölçümleri yaptıracak ve sayacını taktıracak. Zirai sulamayla ilgili kullanılıyorsa 1 yıl içerisinde sayacını taktıracak. Taktırmazsa, DSİ 3 yıl içerisinde taktıracak ve bedelini belirli taksitlerde talep edecek. 23 Şubat tarihi itibariyle bütün kuyuların kapanma ihtimali vardı bizden talep edildi bizde konuyu meclise getirerek konunun yasalaşmasını sağladık.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber AK Parti Kırıkkale Milletvekili Can: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER