AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan:

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: -3 yıl içerisinde Ahi Evran Üniversitesinin 9 binasını tamamlayacağız


KIRŞEHİR (A.A) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Ahi Evran Üniversitesinin 9 binasını 3 yıl içerisinde tamamlayacaklarını bildirdi.
     Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir için üniversitenin çok önemli olduğunu belirterek, Kırşehir milletvekilleri olarak bunun bilincinde olduklarını, çalışmalarını da bu doğrultuda sürdürdüklerini vurguladı.
     Öğrenci sayısının 15 binden 25 bine çıkarılmasının hedeflendiğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
     Üniversitemize Güzel Sanatlar Fakültesi kurulması teklifimiz YÖK tarafından uygun görüldü. Gelecekte yeni fakültelerle üniversitemizi her anlamda daha iyi bir konuma taşımayı hedefliyoruz. Ahilik ve Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü kurma konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitenin ihtiyacı olan fakülte binalarının ve diğer eksikliklerin hızla tamamlanması için TOKİ ile görüşmeler yapıyoruz. Bu konuda üniversite ile TOKİ arasında bir protokol imzalandı. Hükümetin üniversiteye ayırdığı yatırım ödeneklerini TOKİye aktararak binaların yapım süresini yarı yarıya kısaltmış olacağız. TOKİ ile geçtiğimiz günlerde imzaladığımız protokol ile 2 etap halinde öncelikli binalarımızı yapacağız. 1. etapta Ziraat Fakültesi ve uygulama çiftliği, stadyum, Yabancı Diller Yüksekokulu ve rektörlük binası yapılacak. 2. etapta ise Eğitim Fakültesi, Kültür ve Kongre Merkezi, Kütüphane ve Mühendislik Fakültesi binası yapılacak. Ayrıca tüm altyapı işleri de tamamlanacak. Bu protokolün kentimiz ve üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. 3 yıl içerisinde Ahi Evran Üniversitesinin 9 binasını tamamlayacağız.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER