AK Parti Malatya Milletvekili Öz:

AK Parti Malatya Milletvekili Öz: Türkiyede artık Kürt meselesi yok. Kürt sorununu istismar eden bir siyasi parti ve bir taşeron örgüt vardır


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Türkiyede artık Kürt meselesi yok. Kürt sorununu istismar eden bir siyasi parti ve bir taşeron örgüt vardır dedi.
     Öz, Önce Vatan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret ederek, şehit ailelerinin sorunlarını dinledi.
     Şehit ailelerine ve gazilere karşı olan sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğine işaret eden Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla çıkarılan yasanın gazilere ve şehit yakınlarına bir çok konuda haklar verdiğini belirtti. Öz, buna rağmen yapılanları yeterli görmediklerine dikkati çekti.
     Şehitlerimizin öldüğüne inanmıyoruz, onlar diridirler diyen Öz, bununla birlikte her gelen şehidin de son olmasını arzu ettiklerine vurgu yaptı.
     Son zamanlarda artan terör olayları ile ilgili bazı spekülasyonlar yapıldığına değinen Öz, AK Partinin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana terörizmle ve teröristle silahlı mücadelede hiç geri adım atmadığını ve bu konudaki mücadelesini de devam ettirdiğini söyledi. Öz ayrıca, Kürt halkı ve Güneydoğu meselesi ile terör örgütünü tamamıyla ayırmak gerektiğini kaydetti.
     Türkiyenin güçlendiği dönemlerde terör örgütünün eylemlerini artırdığını dile getiren Öz, Türkiye ile problemli olan ülkeler terör örgütünü taşeron olarak kullanıyor. Türkiyenin teröristle mücadele ederek, kendi iç meseleleri ile uğraşarak dünyada olup bitenlere kayıtsız kalmasını istiyorlar. O açıdan da terör örgütü son zamanlarda eylemlerini artırdı dedi.
     Milletvekili Öz, O bölgenin eskiden beri ihmal edilmiş sorunları bir bir çözülmekte, gasp edilmiş hakları bölge insanına verilmektedir. Dolayısı ile Türkiyede artık Kürt meselesi yok. Kürt sorununu istismar eden bir siyasi parti ve bir taşeron örgüt vardır. Ama hükümet olarak bunların üstesinden gelmeye kesinlikle kararlıyız diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Öz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER