AK Parti Malatya Milletvekili Şahin, inşaatı

AK Parti Malatya Milletvekili Şahin, inşaatı devam eden hastaneyi gezdi


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Şeker Fabrikası arazisi üzerinde yapımı devam eden devlet hastanesi binasını gezdi.
     Şahin, 642 yatak kapasiteli olarak planlanan hastanenin 100 bin metrekare kapalı alanı olduğunu belirterek, hastanenin 50 bin metrekaresinin fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olacağını, ilave olarak 35 bin metrekare kadın doğum ve çocuk hastahanesinin yapılacağını söyledi.
     Toplamda bin 100 hastanın 1 ve 2 kişilik odalarda tedavi hizmeti alacağını kaydeden Şahin, hastanenin yüzde 68inin tamamlandığını, kalan yüzde 32sinin de 2013ün Nisan ayına kadar tamamlanmış olacağını belirtti. Şehirdeki mevcut devlet hastanesinin doğudaki yerleşkesinin taşınmaması noktasında kamuoyundaki beklentiye değinen Şahin, Malatya Devlet Hastanesinin doğudaki yerleşkesinin buraya taşınıp taşınmaması noktasında görüşmeler yaparak en doğru kararı alacağız dedi.
     Yeni hastane binasının 5 yıldızlı otel standardında yapıldığını bildiren Şahin, Bunlar Malatyamızın sağlık turizmi açısından çekim merkezi olması için önemli bir gelişmedir. Şehrimizin doğusunda rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özalın yaptırdığı Turgut Özal Tıp Merkezimiz var. Batısında da yeni devlet hastanesi binamız olacak diye konuştu.
     Hastane inşaatının proje müdürü Hasan Pehlivan da inşaatın bu yılın sonunda biteceğini, gelecek yıl nisan ayında ise binayı Sağlık Bakanlığına teslim edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Şahin, inşaatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER