AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi:

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi: Şu anda aday değilim, milletvekiliyim


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığına şu anda aday olmadığını, milletvekili olarak görevini sürdürdüğünü söyledi.
     Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir ve Muzaffer Yurttaş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Manisaya yaptığı yatırımlar konusunda bilgi verdi.
     TBMMde yasalaşan Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısıyla birlikte Manisanın da aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir belediyesi olacağını hatırlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu:
     Parti olarak belediyecilik konusunda çok ciddi bir birikime, tecrübeye sahibiz. Bu hazırladığımız kanun, işte bu tecrübenin, bu birikimin bir eseridir. Bu kanun, on yıllar boyunca üzerinde düşünülmüş, Türkiye için, şehirlerimiz için en iyisi hesap edilerek planlanarak, projelendirilerek, hatta pilot uygulamaları yapılarak Türkiye Büyük Millet Meclisine getirilmiş bir kanundur. CHPnin, MHPnin, BDPnin şu anda idare ettiği belediyelerin manzarası ortada, AK Parti belediyelerinin de manzarası ortadadır.
     Manisanın büyükşehir olmasıyla birlikte genel bütçe vergi gelirlerinden aldığı payın yüzde 48 artacağını dile getiren Tanrıverdi, Manisanın her köşesi modern ve kaliteli hizmet alacaktır. Halen 15 olan ilçe sayımız yeni düzenleme ile 17 olacaktır. Bu yasa ile kaynak israfının önüne geçilecek, belediyelerin idari kapasiteleri artacak ve ülkemiz için elzem olan en faydalı ve verimli belediye büyüklüğüne ulaşılmış olacaktır dedi.
    
     -2015 yılına kadar milletvekiliyim
    
     Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Tanrıverdi, büyükşehir belediye başkanlığına aday olacak mısınız şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:
     Böyle bir beklentinin olması benim için onurdur, şereftir. 10 yıl milletvekilliği yapmış biri için ne işe yaradı, bir dikili ağacı yok denilir, görmezden gelinir. Ama görülüyorsa o zaman gerçekten hizmet üretmişiz. Milletimiz, Manisa halkımız bizi 2015 yılına kadar milletvekili olarak seçmiştir. Dolayısıyla biz 2015 yılına kadar görevimizin ne olduğunu biliyoruz. Bu esnada karşımıza farklı bir şey, Manisalıların tercihi, partimizin burada tercihi söz konusu olacak olursa bu noktada değerlendirmeye girilir. Hemşerilerimizle, teşkilatımızla, milletvekili arkadaşlarımızla değerlendirme yapılır. Milletimiz 2015 yılına kadar seni milletvekili görmek istiyoruz derse yolumuza devam ederiz. Ama derse ki, yok yerel yönetimde görmek istiyoruz o zaman kararımızı birlikte veririz. Ama şu anda aday değilim, ben milletvekiliyim.
     Tanrıverdi, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarını da kınadı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER