AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ:

AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ: Ağır suçlamaların muhatabı olanları hapisten kurtarıp milletin tepesine oturtmak kimseye itibar kazandırmaz


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, TBMM Başkanı Cemil Çiçekin tutuklu milletvekillerinin durumu konusundaki girişimlere ilişkin olarak, Ağır suçlamaların muhatabı olanları hapisten kurtarıp milletin tepesine oturtmak kimseye itibar kazandırmaz dedi.
     Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada, tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili TBMMnin duyarlı olması gerektiğini belirtti.
     TBMM Başkanı Cemil Çiçekin, tutuklu milletvekillerinin durumu konusunda muhalefet partisi grup başkan vekilleriyle bir görüşme yaptığını hatırlatan Özdağ, şu görüşleri savundu:
     Bu düzenleme ile Meclisin itibar ve kalitesinin artacağını sananlar yanılıyorlar. Tutuklu milletvekillerinin üçü hariç geriye kalanlar BDP milletvekili. BDPliler İstiklal Marşı okumuyor, vekillik rozeti takmıyor, Biz Türkiyenin vekili değiliz demek istiyorlar. Hiçbir milli bayrama iştirak etmiyorlar, saygı göstermiyorlar. Şimdi bunlara birkaç milletvekili daha ilave etmenin bir faydası olacağını zannetmiyorum.
     CHP ve MHPli vekillerin de hemen hemen bunlardan bir farkı yok. Engin Alanın, Haberalın, darbecilerin gazetecisi Mustafa Balbayın muhatap olduğu suçlamalar, BDPlilerden daha hafif değil. Bunlar da darbe yapma, hükümeti lağv etme iddiasıyla yargılanıyorlar.
     Özdağ, yaşanan durumun sorumluluğunun, tutuklu olduklarını bile bile bu kişileri aday gösteren partilerde olduğunu ifade ederek, şöyled devam etti:
     Bu çirkinliği milletin başına kim sardıysa temizliğini de o yapmalıdır. Bile bile tutukluları aday yapanların, şimdi meselenin sorumlusu gibi AK Parti iktidarını göstermeye hakları yoktur. İktidar, bu mesuliyeti üzerine almaz. O nedenle ağır suçlamaların muhatabı olanları hapisten kurtarıp milletin tepesine oturtmak, kimseye itibar kazandırmaz. Bu doğru bir davranış değildir. Hesapsız kitapsız düzenlemeler, sonunda daha büyük maliyetlere sebep olur. Ben Meclis Başkanını bir kez daha düşünmeye, Türkiye Büyük Millet Meclisini de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.
     Asıl yapılması gerekenin TBMMnin daha itibarlı hale getirilmesi için benzer ve daha sakıncalı kötü durumların yaşanmaması için milletvekilliği seçilme şartındaki açığın giderilmesi gerektiğini savunan Özdağ, Bugünkü yasalarla onlarca kişiyi öldüren, ama hüküm giymemiş birinin örneğin terörist Karayılanın bile aday olup Meclise girmesi mümkün dedi.
     (MY-ALK-UFK)
<< Önceki Haber AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER