AK Parti Nevşehir İl Başkanı Sunar:

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Sunar: -TBMMde kabul edilen Büyükşehir Belediye Kanunu ile Türkiyede belediye hizmetlerinde çağ atlanacak


NEVŞEHİR (A.A) - AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, TBMMde kabul edilen Büyükşehir Belediye Kanunu ile Türkiyede belediye hizmetlerinde çağ atlanacağını belirtti.
     Sunar, yaptığı açıklamada, 13 ilin büyükşehir yapılmasına ilişkin kanun tasarısının 2 gün alt komisyonda, 9 gün komisyonda görüşüldüğünü ve bu süre içinde 118 saat mesai harcandığını anımsattı.
     Kanun tasarısı için 366 milletvekilinin söz aldığını ve 346 önerge verildiğini hatırlatan Sunar, 47 önergenin kabul edildiğini ve 13 ilin büyükşehir statüsüne kavuştuğunu ifade etti.
     Bu tasarının partilerinin yerel yönetimlere verdiği önemi bir kez daha kamuoyuna gösterdiğini kaydeden, Sunar şöyle devam etti:
     Başbakanımızın ve milleti temsil eden vekillerimizin yoğun çaba ve çalışmaları sonucunda çıkarılan bu kanunla, Türkiyenin yerel yönetim yasalarında ve yapısında önemli değişiklikler olacaktır. Yeni yönetsel ve mali imkanlara kavuşacak olan büyükşehir belediyelerinin etkin, ekonomik hizmet ve yatırım imkanı elde edilecek, bütüncül ve metropol planlama yapılabilecektir. Çevre ve doğa şartlarının daha dikkatli, daha insanı ve daha çağdaş kullanımı da gerçekleştirilecektir. AK Parti, ülkemizde birçok alanda büyük reformlar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam edecektir. Büyükşehir Belediye Kanunu da bu reformlardan biridir. Bu kanunla belediye hizmetlerinde çağ atlanacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin 2023 vizyonunu şekillendiren Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın üstün çabaları sonucu Türkiye yerelleşmenin önemini kavrayan, bu konuda önemli adımlar atan bir ülke haline gelmiştir. Büyükşehir statüsü kazanan 13 şehrimiz bölgesinde daha güçlü bir şekilde gelişecek ve sıkıntılarını daha güçlü bir yaklaşımla çözeceğine inancımız tamdır.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber AK Parti Nevşehir İl Başkanı Sunar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER