AK Parti Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu:

AK Parti Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu: Türkiyenin dikkati terör olaylarıyla başka yönlere çekilmeye çalışılıyor -PKK sesini duyurabilmek için bakanlarımızı ve ileri gelen siyasetçilerimizi kaçırmayı deneyecektir


NİĞDE (A.A) - Musa Özyürek - AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Türkiyenin bulunduğu coğrafyada huzur ve barışı sağlamaya çalıştığını, bu durumdan rahatsız olan güçlerin ise terör olayları ile Türkiyenin dikkatini başka yönlere çekmeye çalıştığını söyledi.
     Kavaklıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün teröristler tarafından kaçırılıp 48 saat sonra serbest bırakılmasının altında böyle bir neden yattığını ifade etti.
     Türkiyenin önemli bir coğrafyada bulunduğuna dikkati çeken Kavaklıoğlu şunları kaydetti:
     Bulunduğumuz coğrafyadaki akrabalarımız, kardeşlerimiz, dostlarımızla birlikte olmak, onlara yakın olmak istiyoruz. Onların daha rahat ve müreffeh bir hayat yaşamasını istiyoruz. Bizim kimsenin toprağında, ülkesinde gözümüz yok. PKKnın milletvekili ve adam kaçırma eylemleri Türkiyenin bu düşüncesini engellemeye yönelik bir şeyde olabilir. Biz daha önce hep içimizde kendimizle uğraşıyorduk. Ama şimdi Allaha şükür her tarafla ilgileniyoruz. Balkanlarla, Kafkaslarla Ortadoğu, Uzakdoğu ile. Nerede bizimle ilgili kim varsa onlarla ilgileniyor, onların haklarını savunmaya çalışıyoruz. Onların daha demokratik bir ortamda yaşamasını istiyoruz. Bunu da engellemek isteyen bir takım güçler var tabi ki.
     PKKnın sesini duyurabilmek için en uç eylemler yapmak istediğini ve yapabileceklerinin en marjinalini yapmaya çalışarak her şeyi denediklerini belirten Kavaklıoğlu, şöyle devam etti:
     Şemdinlide bir sürü yığınak yaptılar. Ama çok şükür güvenlik güçlerimiz 15 gün kadar devam eden bir operasyonla çok ağır darbe indirdi. Ve bunlar artık seslerini duyurabilmek için bu tür eylemlere girişecekler. Mesela bakanlarımız veya ileri gelen siyasetçilerimizi kaçırmayı deneyeceklerdir. İstikrarımıza darbe vurmaya çalışıyorlar. Dikkatli olmamız gerekiyor. Türkiyenin dikkati başka yönlere çekilmeye çalışılıyor. AK Parti hükümeti sayesinde daha dik durabiliyoruz. Ekonomimiz Allaha şükür çok iyi.
     Türkiyenin içerde ve dışarıda büyümeye çalıştığı dönemlerde hep darbe vurulmaya çalışıldığını PKKnın bu tür eylemlerinin de ona yönelik bir çalışma olduğunu kaydeden Kavaklıoğlu, artık Türkiyenin daha güçlü olduğunu ve milletin desteği sayesinde bu olumsuzlukların üstesinden gelineceğini söyledi.
     Hükümet olarak terör örgütünün, uğrunda terör yaptıkları propagandaları birer birer ellerinden aldıklarını belirten Kavaklıoğlu, Terör örgütünün uğrunda terör yaptıklarını söyledikleri şeyleri biz birer birer ellerinden alıyoruz. Ama bu tabi geç kalınmış bir süreç. Bundan önceki terörle mücadele edenleri hainlikle, başarısızlıkla suçlamıyorum. Onlarda o zamanın şartlarına göre en iyi tedbirleri almışlar ama uygulamada bir takım sıkıntılar yaşandığı için buralara kadar geldik biz. Milletimizin desteği sayesinde bu işleri başaracağız. Milletimizin desteği çok önemli. Biz de insan odaklı çalışıyoruz. Milletimizin gönlünü kazanıyoruz. Temelde politikamız bu şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber AK Parti Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER