AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal:

AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal: -Türkiyede yıllardan beri kangren haline dönüşmüş olan 2-B arazisi problemini çözdük


OSMANİYE (A.A) - AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Türkiyede yıllardan beri kangren haline dönüşmüş olan 2-B arazisi problemini çözdük dedi.
     Önal, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 6831 sayılı Orman Kanununun 17. maddesine bir fıkra eklenerek 2-B arazisine sahip vatandaşları, anayasaya karşı suç işliyor konumundan çıkardıklarını ifade etti.
     Yasanın uygulanabilirliği konusunda yönetmelik hazırlandığını belirten Önal, orman işletme müdürlüklerinin yönetmelik gereği 2-B arazilerini tespit edeceğini ve Orman ve Su işleri Bakanlığına ileteceğini söyledi.
     Orman ve Su işleri Bakanlığının gerekli işlemleri yaptıktan sonra alt komisyonlarca, 2-B sahiplerinin ve arazi bedellerinin belirleneceğini anlatan Önal, şöyle devam etti:
     2-B arazilerinin tescil edilmesiyle artık yaylalıklarımız resmen tanınmış olacak. Artık yaylalardaki konutları kullanan insanımız kendilerine izafe edilen orman alanını işgal suçundan muaf olacak. Vatandaşlarımızın bilmesi gereken önemli bir husus da şu; Bu yasa 31 Aralık 2011 tarihine kadar var olan binaları kapsıyor. Yani bu tarihten önce yapılan binaları kapsıyor. Bu tarihten sonra yapılan binalarla ilgili hiç bir müsamaha yok.
     Başlangıç itibariyle 2-B arazilerinin 10 yıl kiralanacağını belirten Önal, 10 yıldan sonra kiralamaların devam edeceğini söyledi.
     Yasanın 31 Ağustos 1956 tarihinde çıkarıldığını hatırlatan Önal, 57 yıldır vatandaşımız hep suç işliyor konumunda bırakılmış. Hiç vatandaş açısından bir çözüm üretilmemiş. Türkiyede yıllardan beri kangren haline dönüşmüş olan 2-B arazisi problemini çözdük dedi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber AK Parti Osmaniye Milletvekili Önal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER