AK Parti Rize Milletvekili Karal: Toplum

AK Parti Rize Milletvekili Karal: Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Rizede 2 bin kişi istihdam edilecek


RİZE (A.A) - AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğünün Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Rizede 2 bin kişinin daha istihdam edileceğini bildirdi.
     Karal, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının uygulamaya koyduğu ve yoğun gayretler neticesinde Rizenin de pilot iller arasına alındığı Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Rizede 2 bin kişinin daha İŞKUR müdürlükleri aracılığı ve kura yöntemiyle istihdam edileceğini belirtti.
     Rizede işsiz vatandaş kalmaması için mücadele ettiklerini ifade eden Karal, şunları kaydetti:
     Bu program kapsamında genel itibariyle vasıfsız olarak nitelendirilebilecek herhangi bir meslek grubuna ait olmayan vatandaşlarımızın istihdam edilmelerini planlıyoruz. Bu program kapsamında daha önce toplam 2 bin 800 civarında vatandaşımızı İŞKUR kanalıyla istihdam etmiştik. Şimdi bu çalışma sürelerinin dolması akabinde hemen 2 bin Rizeli vatandaşımızı daha İŞKUR aracılığıyla istihdam edeceğiz. Programla ilgili teknik detayları İŞKUR Müdürlüğü açıklayacaktır. Amacımız Rizede iş sahibi olmayan vatandaşımızın kalmamasıdır. Çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettiriyoruz.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber AK Parti Rize Milletvekili Karal: Toplum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER