AK Parti Samsun İl Başkanı Köktaş:

AK Parti Samsun İl Başkanı Köktaş: -Teşkilat üyelerimiz selden zarar gören vatandaşlarımızı tek tek ziyaret ederek elbiseden mamaya tüm ihtiyaçlarını karşıladı -Samsunspor şehrimizin markası


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 3 Temmuzda 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan selin ardından teşkilat üyelerinin selde zarar gören vatandaşları tek tek ziyaret ederek elbiseden mamaya tüm ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.
     Samsun Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Hüseyin Likoğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaşı ziyaret etti. Likoğlu, AAnın çalışmaları hakkında bilgi vererek, ajansın 100 yıl vizyonunu anlattı.
     Samsunun 3 Temmuzda büyük bir afetten geçtiğini belirten Köktaş ise, Biz kuvvetli yağış başladığında Adatepede selin hayvanları telef etmeye başladığının Canik AK Parti ilçe başkanımızdan ilk bilgisini aldık. Hemen ilgili kurumları uyardık ve teyakkuz durumuna geçildi. Kuvvetli yağışın Samsunda başladığı andan itibaren sabaha kadar uyumadık. Bunu kimse bilmiyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Şimşeki ilk biz aldığımız bilgiler çerçevesinde önlem alması için uyardık dedi.
     Partinin köy temsilcilerinden sel hakkında bilgi aldıklarını ifade eden Köktaş, şunları kaydetti:
     Köy temsilcilerimiz tarafından kuvvetli yağışın ilk oluştuğu Adatepe köyünden aldığımız haberleri ilgililerle hemen paylaştık. Yağmurun hangi bölgelerde ciddi sıkıntılar oluşturduğunu dahi kamu kurumlarına ilettik. Tüm önlemlere rağmen can kaybımız oldu. Bazı vatandaşlarımızın evleri ve iş yerleri sular altında kaldı ama devletimiz çok güçlü. Selin yaraları kısa zamanda sarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu sel bölgesine gelerek incelemeler yaptı ve gerekli tedbirlerin alınması için önemli kararlar aldı.
     Selin yaralarını sarmak için Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, iş adamları ve teşkilat üyelerinin seferber olduğuna işaret eden Köktaş, İlk günden itibaren teşkilat üyelerimiz sel bölgesinde yer aldı. Teşkilat üyelerimiz selden zarar gören vatandaşlarımızı tek tek ziyaret ederek elbiseden mamaya tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Bu doğa olayı. Bunları yok saymak mümkün değil. Bundan sonraki afetlerde inşallah böyle sıkıntılar yaşanmaması için önlemler alınıyor. Samsun Büyükşehir Belediyemiz riskli bölge ilan ettiği yerlerde yıkımlara başladı. Yukarıdan gelen ve Gaziosmanpaşa Mahallesinden geçen Yılanlıderenin daha rahat akışının sağlanması sağlanacak. Yılanlıdere üzerine ikinci bir selk apanı inşa edilecek diye konuştu.
    
     -Samsunspor Süper Ligde olduğu zaman şehrimiz de Süper Lige çıkıyor-
    
     Samsunsporun şehrin markası olduğunu dile getiren Köktaş, şu ifadeleri kullandı:
     Samsunspor bedava reklam aracıdır. Samsunspor Süper Ligde olduğu zaman şehrimiz de Süper Lige çıkıyor. Biz de şehrimizi marka şehir yapmak için mücadele eden insanlarız. Siyasette olsak da olmasak da bu amaca hizmet için çalışıyoruz. Samsunsporun bu haline duyarsız kalmayız, kalamayız. Samsunsporun en zor dönemi 2008 yılında benim başkanlığını yaptığım dönemdir diye tanımlanır. Ben şunu söylüyorum, şu anda Samsunspor o dönemden daha kötü durumdadır. Yani 2008 yılından daha zor bir durumdadır. Ama altından kalkılmaz mı, her zorluğun altından kalkılır. Biraz daha birlikte hareket etmek ve kolektif akılı ön planda tutmak lazım.
     Köktaş, gelecekte Samsunsporun bu durumları tekrar yaşamaması için sadece takımı Süper Lige çıkarmak için değil, Süper Ligde durabilmesi için de tedbirler alması gerektiğine işaret eden Köktaş, şöyle konuştu:
     Geçen dönem Süper Lige çıkması için tedbirler alındı ama Süper Ligden düşmemesi için tedbirler alınmamıştı. Bütün iyi niyete rağmen Samsunsporun başında çok kötü bir idare vardı. Samsunsporu 2011-2012 futbol sezonunda bütün iyi niyetleri bir tarafta tutarak söylüyorum. Kötü bir yönetim, kulübü bu hale getirmiştir. Yan etkenleri vardır, mazeret bulunabilir ama nihayetinde bir sezon Samsunspor Süper Ligde tutulamamıştır. Ekonomik olarak ağır bir yükün altında Samsunspor. Öncelikle Samsunsporu ben idare edeceğim. Bank Asyada iyi bir takım oluşturacağım, diyecek başkan adayının çıkması gerekiyor. Başkan adayı kendisi ortaya çıkacak, yani insanlar sorumluluğu kendileri alması lazım. Yani bir başkan adayı çıkacak, ben kolumu taşın altına koyuyorum diyecek. O zaman biz de onun arkasından gelecek ve gövdemizi taşın altına koyacağız.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Samsun İl Başkanı Köktaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER