AK Parti Sinop İl Başkanı Tokmaktan

AK Parti Sinop İl Başkanı Tokmaktan Öğretmenler Günü mesajı


SİNOP (A.A) - AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Tokmak, mesajında, öğretmenlerin bir nesli geleceğe taşıdığını belirtti.
     Yeni nesiller yetiştirerek ülkemizi daha aydınlık, daha bilgili bir geleceğe taşıyacak olan değerli öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal en onurlu görevini yerine getiren sizler, aziz milletimizin övünç kaynağısınız diyen Tokmak, şu ifadelerde bulundu:
     Gazi Mustafa Kemal Atatürk, temeli ilim ve irfan olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarken fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişmesi sorumluluğunu öğretmenlerimize emanet etmiştir. Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz, yeni nesillerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşıyor. Hiç şüphesiz, Cumhuriyetimizin geleceği de yeni nesillerimize emanettir. Onları aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati derecede önemlidir. İşte bu yüzden ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir.
     21. yüzyılın dünyasında gelişmenin, kalkınmanın, küresel rekabette başarılı olmanın yolunun eğitimden geçtiğini hatırlatan Cengiz, şöyle devam etti:
     Bu anlayışla, her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz. AK Parti Hükümetleri olarak ilk günden beri çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, çocuklarımızı, gençlerimizi eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun bir gereği olarak da eğitim sistemimizi, altyapısından müfredatına kadar çağın gereklerine uygun bir biçimde güncellemeye devam ediyoruz. Unutmamalıyız ki, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin, eğitim sisteminde çağı yakalayabilmesi mümkün değildir. Biz de öğretmenlerimizin hayat standartlarını yükseltmek, çalışma şartlarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini artırmak için imkanlarımızı zorlayarak büyük adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Bu duygularla, Sinopumuzun dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin Öğretmenler Gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber AK Parti Sinop İl Başkanı Tokmaktan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER