AK Parti Van Milletvekili Çiftçinin ziyaretleri

AK Parti Van Milletvekili Çiftçinin ziyaretleri


VAN (A.A) - AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Erciş ilçesinde görev yapan basın mensuplarını ve esnafı ziyaret etti.
     Ziyaretlere Erciş Belediye Başkan Vekili Mustafa Yağar, İlçe Başkanı Mürsel Göral, belediye il genel meclis üyeleri de eşlik etti.
     Ziyaretler sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Çiftçi, hükümetin Erciş ve Van için önemli yatırmalara imza attığını söyledi.
     Çiftçi, şöyle konuştu:
     Yüksek öğrenim gören öğrencilerimiz için yurt yatımlarımız bu yıl da devam edecek. Şehir geçişi için çalışmalar devam ediyor. Morgedik barajında bu yıl su tutmaya başlayacağız. Hastane bu yıl hizmete açılacak. Şehir merkezinde yeni okullarımızın yapımı devam edecek. Kentsel dönüşüm Erciş için çok özel bir yer tutuyor. Hızlı bir şekilde bu çalışmalar tamamlanacak. TOKİnin yaptığı 288 konutun müracaat kabullerine başlandı. Bunlar deprem öncesi temeli atılan konutlardı. TOKİ bu konutları, Halk Bankası aracılığıyla satışa sundu. 256 konut da fakirler için inşa edildi. Bunlara vatandaşların çok yoğun ilgisi var. Geriye kalan deprem konutları da önümüzdeki günlerde satışa sunulacak.
     Ercişteki kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini belirten Çiftçi, bu noktada hiç kimsenin mağdur olmayacağını ifade etti.
     Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmalarının devam ettiğini bildiren Çiftçi, Bu çerçevede yeniden bir değerlendirme yapıldı. Projede revizyona gidildi. Mülk sahipleriyle görüşme yapılacak. Ercişte hak sahibi bin 350 kişi var. Bunlardan 750siyle görüşüldü. 200ü aşkın insanla protokol imzalandı. 381 hak sahibi de müracaat edip biraz daha iyileştirme yapılırsa protokol imzalayacaklarını ifade etti. Geriye az sayıda kişi kalıyor. Hiçbir insan mağdur edilmeyecek dedi.
     Çiftçi, Kara Yusuf Paşa Cami civarı, Van Yolu, Alkanat caddeleri, cami pasajı ile peynirciler esnafını da ziyaret ederek, esnafın sıkıntılarını dinledi.
    
     Muhabir: Ali Dağer
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Van Milletvekili Çiftçinin ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER