AK Parti Yerel Yönetimler 3. Bölge

AK Parti Yerel Yönetimler 3. Bölge Toplantısı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: -Türkiye son 10 yıl içerisinde gösterdiği gelişim ve dönüşümle artık dünyada ve bölgesinde büyük bir güç haline gelmiştir. İhmal edilmiş, ö


SAMSUN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye son 10 yıl içerisinde gösterdiği gelişim ve dönüşümle artık dünyada ve bölgesinde büyük bir güç haline gelmiştir. İhmal edilmiş, ötelenmiş, unutulmuş sorunları çözdük. 10 yılda, 90 yılda yapılamayanları yaptık dedi.
     Tanrıverdi, AK Parti Yerel Yönetimler 3. Bölge Toplantısına katılmak üzere geldiği Samsunda, Vali Hüseyin Aksoyu ziyaret etti.
     Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmazı ziyaret eden Tanrıverdi, Canik Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler 3. Bölge Toplantısına katıldı.
     Burada bir konuşma yapan Tanrıverdi, sözlerine Tunceli Nizamiyedeki saldırıda şehit olan Samsunlu Mustafa Akarın ailesine, güvenlik güçlerine, Samsunlulara ve Türk milletine baş sağlığı dileyerek başladı.
     Devletin terörle mücadeledeki kararlılığının her zamankinden kuvvetli olduğunu ifade eden Tanrıverdi, Herkes bilsin ki, hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin terörle olan mücadelesi, son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir. Askerimize, polisimize hain pusular kurup kurşun sıkanlar, masum sivilleri öldürenler, kundaktaki bebekleri dahi hedef alan caniler hak ettikleri cezayı muhakkak ama muhakkak bulacaklardır diye konuştu.
     Türkiyenin, AK Parti ile 2002nin Türkiyesinden çok daha farklı bir konumda olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, şöyle devam etti:
     Siyasi istikrar ve güvenin sağlanmasının ardından ekonomik ve sosyal gelişmeler arka arkaya yaşanmış, yaşanmaya da devam etmektedir. Türkiye son 10 yıl içerisinde gösterdiği gelişim ve dönüşümle artık dünya da ve bölgesinde büyük bir güç haline gelmiştir. İhmal edilmiş, ötelenmiş unutulmuş sorunları çözdük. 10 yılda 90 yılda yapılamayanları yaptık. Türkiyenin doğusunu batıdan, kuzeyini güneyinden ayrı görmedik. AK Parti olarak milletimizin karşısına, terör siyaseti, baskı ve korku siyaseti ile değil, eser siyasetiyle, hizmet siyasetiyle çıktık. Işıkları yaktık, 7 bölgeyi de aydınlattık.
    
     -Ya Kandili tercih edeceksiniz, ya Meclisi
    
     Bazı çevrelerin, Türkiyenin ilerlemesini bölgesinde dünyada güçlü lider ülke olma hedefini engellemek için her türlü kirli oyunu oynadığını belirten Tanrıverdi, kimden gelirse gelsin, rengi ne olursa olsun terörü lanetlediklerini açıkladı.
     Tanrıverdi, şunları kaydetti:
     TBMMye halkın oylarıyla seçildikten sonra görevlerine başlarken vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağına namusu ve şerefi üzerine yemin ederek milletvekili olanlar, milletimizin birliğine, dirliğine, bütünlüğüne kaseden hain katillerin sırtını sıvazlayamaz. Buna müsaade etmeyiz. Bunu yapanlara karşı, milletimizin sesi doğrultusunda, yargı önünde hesap vermesini sağlarız. Eğer hala bunu yapacağız diyorlarsa, kundaktaki bebekleri bile hedef alan PKKya terör örgütüdür diyemiyorlarsa onlar milletin meclisinde huzur içinde oturamazlar. Millet sizi bölücülük yapsın diye seçmedi, bebek katilleriyle ortak hareket etsin diye seçmedi, terör örgütü PKKya sırtını dayayarak siyaset yapsın diye seçmedi. Karar sizin, ya Kandili tercih edeceksiniz, ya Meclisi, normal siyaseti tercih edeceksiniz.
    
     -Bu seçimlerden de yine birinci parti olarak çıkacağız-
    
     CHPnin 4+4+4 eğitim sisteminin iptali için yaptığı başvurunun Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmediğini anımsatan Tanrıverdi, Bunlar ders almıyorlar, ama ders zamanı yaklaşıyor. Derslerini yine ilk seçimde inşallah milletimizden alacaklardır şekline konuştu.
     Mahalli İdareler Seçimlerinin öne alınması için gerekli yasal düzenlemenin önümüzdeki ay içerisinde TBMMnin açılmasıyla yapılacağını hatırlatan Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bu seçimler partimiz, ülkemiz ve milletimiz için büyük önem arz etmekle beraber, bölgemiz içinde önem taşımaktadır. İnşallah bu seçimlerden de yine birinci parti olarak çıkacağız. Düğmelerimizin ilkini nasıl iliklediysek sonraki düğmelerde öyle olur. Düzgün ilikleyelim. Samsun, Çankırı, Amasya, Kastamonu, Sinop, Sivas ve Tokat illerimizin olduğu 3. Bölgede 29 Mart 2009da aldığımız ortalama yüzde 42 oy oranımızı yüzde 60lara taşıyacağız. Yerel iktidarda olduğumuz yerlerde, halkımızın memnuniyetini kazanmaya devam edeceğiz, AK Partili olmayan yerlerde ise vatandaşlarımızı AK Parti hizmetleriyle buluşturmak için çalışacağız.
     Toplantı basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Fatma Kalay / Anıl Kuru
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Yerel Yönetimler 3. Bölge Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER