AK Parti Zonguldak Milletvekili Candan:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Candan: -Ankarada, Ereğliye özgü elpek bezinin tanıtımı için çalışıyoruz


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ankarada Ereğli ilçesine özgü elpek bezinin tanıtımı için çalıştıklarını bildirdi.
     Candan, yaptığı yazılı açıklamada, Ereğli bölgesine has yöresel ürünlerden olan elpek bezinin tanıtımı ve desteklenmesi için çalışma yürüttüklerini belirtti.
     Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen hediyelik eşya fuarında yer alan Zonguldak standını gezdiğini ve daha sonra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından partilerinin Karadeniz milletvekilleriyle birlikte düzenlediği toplantıya katıldıklarını anlatan Candan, şunları kaydetti:
     Toplantı sonrası Ereğlide elpek bezi işletmecileri Ünal Çiftçi ve Nilgün Efes, Bakan Egemen Bağış ile görüştü. Bakanımıza elpek bezi hakkında bilgi arz ederek destek istenildi. Elpek bezinden örnekler hediye edilen bakanımız gerekli çalışmaların yapılması konusunda ilgili genel müdüre talimat verdi. Bakanımızla görüşmenin ardından Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günayla da TBMMde bir görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmede de bakanımıza elpek bezi hediye edildi ve tanıtımı için destek istendi. Bakan Günay da konuyla yakında ilgileneceğini bildirdi. Ankarada, Ereğliye özgü elpek bezinin tanıtımı için çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber AK Parti Zonguldak Milletvekili Candan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER