Akarçayda çalışmalar devam ediyor

Akarçayda çalışmalar devam ediyor -Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban, Akarçayı inceledi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mühendis odaları, müteahhit dernekleri ve yapı denetim kuruluşlarının temsilcileriyle, rekreasyon çalışmaları devam eden Akarçayda incelemelerde bulundu.
     Belediye Başkanı Çoban, yaptığı açıklamada, 2000 yılında hizmete giren Eskişehirdeki Porsuk Çayının her yıl yapılan ilavelerle bugünkü halini aldığını Akarçayda da her yıl yeni ilaveler yapılacağını ve yapılmasının da zorunlu olduğunu bildirdi.
     Akarçayın peyzaj alanı ve çay genişliği bakımından Porsuk Çayından daha avantajlı konumda olduğunu ifade eden Çoban, şöyle konuştu:
     Başlangıç olarak çok güzel projeye imza attık. Akarçay, kente yeni bir vizyon katacak. Afyonkarahisar halkının dışarıdan gelen misafirlerini gönül rahatlığıyla gezdirebileceği bir proje oldu. DSİnin 38 milyon lira harcadığı proje için belediye de şu ana kadar 11-12 milyon lira harcama yaptı. Bu harcamayı da hiç borçlanmadan yaptık. Geçmişte 3 milyon liralık yatırımın bile borçlanmadan yapılmıyordu. Akarçayda yaz aylarında da su bulunacak. Akarçayda kışın saatte 400 metreküp su akışının sağlanmasına rağmen, mayıs ayında suyu kesiliyor. Yaz aylarında da Akarçayda su bulunmasını sağlamak için bentlerle suyu tutacağız. Hatırlarsınız geçtiğimiz günlerde DSİ, İsmailköy ve Saraycakın bentlerle çevirdiği suların Akarçaya akmasını sağladı ve burası doldu. Eğer onlara su gitmezse Akarçayımız dolacak. O köyler suyu çevirdiği zaman da Akarçayımızda durgun su bulunacak.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Akarçayda çalışmalar devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER