Akaryakıt istasyonundaki silahlı çatışma

Akaryakıt istasyonundaki silahlı çatışma -Bayraklıda bir akaryakıt istasyonunda 1 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi de yaraladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 3 kişinin yargılanmasına devam edildi


İZMİR (A.A) - Bayraklıda bir akaryakıt istasyonuna düzenledikleri saldırıyla 1 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi de yaralıkları iddiasıyla haklarında 3er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 2si tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İsmail B, Ömer O, tutuksuz sanık Mustafa A. ile müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.
     Mahkeme salonu ve dışarısında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmada, heyet değişikliği nedeniyle eski tutanaklar okundu.
     Müşteki avukatları, tutuksuz sanık Mustafa Anın, olayda diğer sanıkları azmettirdiği ve dava sürecinde bazı tanıkları baskı altına aldığı iddiasıyla tutuklanması talebinde bulundu.
     Sanık Mustafa A. ise hakkındaki iddiaları reddetti. Davada beraatini talep eden Mustafa A, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, duruşmalardan da vareste tutulmayı istedi.
     Tutuklu sanık İsmail B. de daha önce 9. Ağır Ceza Mahkemesinde dinlenen bir tanığın, emniyette polislerin kendisine baskı yaptığını ve bu baskı nedeniyle farklı beyanda bulunduğunu söylediğini dile getirdi. Mahkemeden bu durumun göz önüne alınmasını talep eden İsmail B, Bu olayla alakalı en yabancı kişiler ben ve sanık Ömer Odur. Diğerleri bir şekilde arkadaş ve dostturlar, birlikte çalışmışlardır dedi.
     Diğer tutuklu sanık Ömer O. ise kimseyle bir husumetinin bulunmadığını, öldürme kastıyla hareket etmediğini ifade ederek, ayrıntılı savunmasını olayla ilgili video görüntülerini izleyerek yapmak istediğini söyledi.
     Cumhuriyet savcısı Bekir Güney, taleplerle ilgili mahkemeye sunduğu mütalaasında, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi, tutuksuz sanık Mustafa Anın da mevcut delil durumu itibariyle tutuklanmasına yer olmadığı yönünde görüş bildirdi.
     Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına ve tutuksuz sanık Mustafa Anın duruşmalardan vareste tutulma talebinin reddedilmesine karar verdi.
     Olayın görüntü kayıtlarının bilirkişiye gönderilmesi ve İsmail B. tarafından ateş edilme öncesinde bir konuşma yapılıp yapılmadığı, yapılmışsa bu konuda ek bir rapor istenmesine karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi istemiyle duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Geçen yıl 28 Nisanda Anadolu Caddesindeki bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen olayda, iş yeri sahibi Osman Türkkan Mutlu (41) ve emekli polis memuru olan korumaları Sefa Erol (49) ile Haluk Şaşmaz bürodan dışarıya çıktığı sırada, otomobille gelen 2 kişinin silahlı saldırısına uğramış, istasyondaki silahlı çatışmada, emekli polis Sefa Erol olay yerinde ölmüş, emekli polis memuru Haluk Şaşmaz ve iş yeri sahibi Osman Türkkan Mutlu yaralanmıştı.
     Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda, olayın failleri oldukları iddiasıyla İsmail B. ve Ömer O, 22 Temmuz 2011 tarihinde Sakaryanın Karasu ilçesinde bir villada yakalanmış, soruşturma sonucunda bu iki kişiyle birlikte olayda azmettirici olduğu iddia edilen Mustafa A. haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Akaryakıt istasyonundaki silahlı çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER