Akaydın, altyapı birimlerindeki sporcuların aileleriyle bir

Akaydın, altyapı birimlerindeki sporcuların aileleriyle bir araya geldi -Akaydın: Stadyumun o bölgede yapılmasına karşı değilim. Ama stadyum kamu bütçesiyle yapılmalı. Antalyanın çok değerli arazisi satılarak yapılmamalı (Fotoğ


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Stadyumun o bölgede yapılmasına karşı değilim. Ama stadyum kamu bütçesiyle yapılmalı. Antalyanın çok değerli arazisi satılarak yapılmamalı dedi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Belediye Spor Kulübü Başkanı Recep Tokgöz, kulübün altyapı birimlerinde forma giyen sporcuların aileleriyle kahvaltıda buluştu.
     Kahvaltıdan sonra ailelerin istek ve önerilerini dinleyen Akaydın, belediyelerin asli görevinin profesyonel sporlarla değil, amatör sporlarla destek vermek olduğunu belirtti.
     Akaydın, Antalyanın özel spor tesisleri açısından çok zengin, ancak kamu spor tesisleri açısından fakir bir kent olduğunu ifade ederek, Belediye başkanı seçildikten sonra gelişen siyasal ortamda belediyeye ayrılmış spor tesisleri geri alındı. Kulüp Başkanı Recep Tokgöz, zor şartlar altında çocuklara konforlu ortam oluşturmaya çalışıyor dedi.
     Akaydın, yeni çıkan Büyükşehir Yasasının belediyelerin amatör sporlara daha rahat destek vermesini sağladığını, bunu bir müjde gibi kabul edebileceklerini dile getirerek, şunları söyledi:
     Antalya için büyük bir tehlike söz konusu. Gençlik ve Spor Bakanımız birkaç ay önce statlar için 3.2 milyar lira bütçe ayırıyoruz dedi. Hepimiz bu habere sevindik. Kentimizde yapılacak stat için ihale yapıldı. İhaleyi TOKİnin şirketlerinden biri aldı. Sonradan TOKİye orada 40 dönüme yakın alanın ayrılmış olduğunu duymaya başladık. 100. Yıldaki eski senaryo, TOKİ aracılığıyla yeniden yaşatılacak gibi. Burada çok ciddi bir rezidans yapılması söz konusudur. Bu yapı kentin siluetini bozacak, Meltem Mahallesinin önünü kapatacaktır. Yani devletin kasasından çıkan bir para yok, Antalyanın satışı var. Stadyumun o bölgede yapılmasına karşı değilim. Ama stadyum kamu bütçesiyle yapılmalı. Antalyanın çok değerli arazisi satılarak yapılmamalı. Bu tablo benim dediğim gibi gelişirse bütün Antalyanın ayağa kalkması lazım.
     Kulüp Başkanı Recep Tokgöz ise kulübe her türlü katkıyı sunan sporcuların ailelerine teşekkür etti. Tokgöz, El ve gönül birliğiyle çalışırsak başaramayacağımız bir şey olmayacağını düşünüyorum. Daha iyisi olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akaydın, altyapı birimlerindeki sporcuların aileleriyle bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER